Ne každý musí být příznivcem masa v jídelníčku. Někdo se mu vyhýbá, jelikož mu jednoduše nechutná, a jiný ho nemusí jíst už z etického hlediska. Ať už patříte do kterékoli skupiny lidí včetně té, která má maso ráda, ale občas uvítá změnu, věříme, že na sójových nudličkách s máslovou dýní si pochutnáte.
Sójové nudličky s máslovou dýní
Ingredience (2 porce):
150 g uvařené Basmati rýže
80 g sójových nudliček
150 g máslové dýně
3 lžíce smetany na vaření
1 malá cibule
1 stroužek česneku
2 lžičky řepokového oleje
1 cm čerstvého zázvoru
1 hrnek zeleninového vývaru
pomerančová šťáva
bobkový list
pepř, sůl
Postup:
Sójové maso uvaříme ve vývaru, a poté z něj vymačkáme přebytečnou tekutinu.
Cibuli si nakrájíme na proužky, česnek na plátky a společně orestujeme na lžičce oleje. Po chvíli přidáme hotové sójové maso, bobkový list a restujeme. Směs dochutíme solí a pepřem.
Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky (přibližně 2x2 cm). Zázvor si nakrájíme na plátky (přibližně 2x2 cm) a orestujeme na trošce oleje. Přidáme k němu dýni, krátce vše opečeme a zalejeme zeleninovým vývarem. Dusíme doměkka. Dýni rozmixujeme, přidáme smetanu, dochutíme pomerančovou šťávou, solí a pepřem. Konzistence by měla být jako pyré, nikoli omáčka. Nyní už stačí maso smíchat s pyrém.
Hotové jídlo podáváme s rýží, kterou můžeme smíchat s hráškem.