Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

NN NIGHT RUN v Hradci je zážitek!

V Hradci Králové byl o NIGHT RUN obrovský zájem

V Hradci Králové byl o NIGHT RUN obrovský zájem

V rychlém tempu pokračoval letošní seriál NN NIGHT RUN. Třetím závodem ve třech týdnech byl Hradec Králové, kde to všechno před devíti lety začalo. Hezké jarní počasí přilákalo na trať kromě přihlášených běžců i ty, kteří využili možnost zaregistrovat se až na místě.

 

Prvními závodníky byli jako vždy účastníci Alexovy velké ceny pro hendikepované, na kterou navazovaly dětské závody KIDS CUP s Kuře Pomozte dětem. Nejmladší závodníci startovali v deseti kategoriích a bylo jich celkem sto dvacet. Jen mezi těmi do šesti let chyběl jeden do padesátky. Následoval ještě NUTREND FAMILY RUN, při kterém nebylo nutné běžet, stačilo jít, a řada vystoupení, z nichž zaujalo zejména cvičení na trampolínách.

 

Před půl devátou už se začali na startu řadit účastníci pětikilometrového běhu proti rakovině prsu. Bylo jich téměř čtyři sta a nekonečný had čelovek vypadal zejména podél řeky velmi působivě. Čas pod dvacet minut zaběhl jen vítěz, Vojtěch Hájek z Gym UHK. Jeho čas 19:28.71 byl o třiatřicet vteřin lepší než výsledek druhého Lukáše Hrušky, vítěze kategorie do třiadvaceti let. Třetí celkově a o dalších pět vteřin zpět byl Tomáš Mocek z Pardubic, nejrychlejší v kategorii nad čtyřicet.

 

Nejrychlejší mezi ženami byla Miriama Konrádová (Bratislava runners), která zaběhla čas 22:38.59. těsně za sebou doběhly vítězka kategorie Z40+ Iva Čechová z Hradce Králové (24:35.46) a nejrychlejší v Z23 Klára Vašinová (24:38.45), která vybíhala z hloubi startovního pole. Mezi rodinnými týmy vyhráli Jan a František Světlíkovi (Kačeři Chrudim), kteří závod odběhli společně. Desetiletý syn přitom zvládl pět kilometrů ve skvělém čase 28:19.05.

 

Velký zájem byl také o desetikilometrový běh, tam doběhlo téměř dvě stě padesát závodníků a závodnic. Nikdo z nich neměl na Dominika Chlupáče (Mizuno team), jeho čas byl 33:29.64. Druhý byl Vít Doležal u Poko  Running Teamu (34:12.94) a třetí Filip Novák v barvách RFOBL Rychnov nad Kněžnou (35:28.33), všichni v kategorii M30. Nejrychlejším čtyřicátníkem byl Jiří Bradáč (A. C. Sparta Praha), čas 37:30.05 stačil na  šesté místo celkově. Další vítězství mezi muži nad padesát let pak přidal díky času 39:28.56 Martin Vodrážka (Běžci Most). I jméno vítěze kategorie M60 bylo tradiční a to Pavel Dušek (Dušek kuchyně Brandýs), zapsal si čas 43:05.27.

 

Mezi ženami byla v čase 40:58.94 nejrychlejší Barbora Zavřelová (Zavři Němčice), v kategorii Z40 vyhrála Karolína Müllerová (47:43.91) a v Z50 Jana Zavřelová (Zavři Němčice), její čas byl 49:37.22. Nejstarší věkovou kategorii pak vyhrála Jana Kocábová s časem 1:04:57.17.

 

Se závodem v Hradci Králové panovala všeobecná spokojenost, které pomohlo i krásné jarní počasí. „Jako vždy skvělá atmosféra! Jen bych si přála, aby běhalo více lidí. Ten štrůdl světýlek ve tmě je úžasný pohled,“ uvedla například Alena Vítková. A dobrou náladu měl i šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel. „Měli jsme přes stovky startujících na pětce a desítce, velká účast byla i na dalších tratích. Hradec nezklamal,“ ocenil účastníky domácího závodu. NN NIGHT RUN bude pokračovat za tři týdny v Brně.

 

NN NIGHT RUN HRADEC KRÁLOVÉ je tradiční sportovní běžeckou událostí v Hradci Králové. Pod záštitou hejtmana Královehradeckého kraje Mgr. Martina Červíčka, brig.gen.v.v.
Za podpory Královéhradeckého kraje a Statutárního města Hradec Králové.

Akce byla zařazena do prestižního kalendária REGINA.

Sdílet

Galerie