Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Prázdninový NN NIGHT RUN v Mostě se vydařil na jedničku

Startovalo přes 270 dětí!

Startovalo přes 270 dětí!

Pravidelní účastníci unikátního seriálu nočních běhů NN NIGHT RUN vždy v polovině srpna přeruší pauzu, aby si zaběhli závod v Mostě. V pořadateli i běžci oblíbeném severočeským městě se letos běželo podeváté. K dobré náladě pak jen přispívalo teplé letní počasí večer se měnící na příjemný chládek. 

Největší běžecká událost v Mostě stejně jaké jiné závody začala Alexovou velkou cenou pro hendikepované. Pak už přišla řada na děti, které si kromě běhání mohly užívat třeba skákací hrad, cukrovou vatu, popcorn, ovoce nebo malování na obličej. Oblíbené jsou vždy i drobné dárky u stánků partnerů závodu. A pořádně živo bylo i na trati, jen dětí do šesti let bylo přes sto dvacet a početně obsazené byly i další kategorie. Celkový počet přes dvě stě sedmdesát nejmladších běžců a běžkyň je novým rekordem. Celkem přes 1200 běžců.

Po rodinném běhu pak přišla na řadu novinka. Kdo chtěl, mohl se otestovat při běhu na jeden kilometr. Koho tak zajímalo, jaký by mohl mít čas na tuto vzdálenost v závodní atmosféře a s hromadným startem, měl možnost se postavit na start. Ti nejzdatnější mohli zvládnout i tři starty za jeden večer. A domů jet se třemi medailemi, v případě umístění na stupních vítězů jich pak vezli i více.

Zároveň také vznikne žebříček, na kterém budou mít pravidelní účastníci možnost se posouvat. Napoprvé byli nejrychlejší Pavel Štěpánik (AK ŠKODA Plzeň) s výsledkem 3:09.59, Jan Vaníček (Night Run Team) v čase 3:16.28 a David Jindra za 3:41.39.

Dalším závodem pak byl dobře známý pětikilometrový běh s charitativním podtextem. AVON BĚH za zdravá prsa zvládl nejrychleji domácí Bohumír Brejcha, v čase 17:55.09 zároveň vítěz kategorie M23. Druhým v cíli byl Aleš Filingr z AK Most (18:03.52), vítěz kategorie M. Za jeho zády pak finišovala dvě známá jména, Jan Bielik (Rozběháme Česko) a Jan Vaníček (Night Run Team). I vítěz kategorie nad čtyřicet let byl pořadatelům dobře známý Otto Císař z Night Run Teamu, zaběhl čas 19:19.86.

Mezi ženami byla v čase 20:58.05 jednoznačně nejrychlejší Simona Nekolová z Anokola teamu. V kategorii Z40+ nenašla přemožitelku Zuzana Vítková (24:25.17), v Z23 pak Kristýna Pikalová z STG Strupčice (22:36.84). Ženy ovládly také klání rodinných týmů, nejrychlejší totiž byla dvojice Petra Klímová a Viktorie Rezková. Do cíle doběhlo celkem tři sta dvacet účastníků.

Závod na deset kilometrů, který měl na startu skoro dvě stě běžců a běžkyň, se stal jasnou záležitostí pro Jakuba Stejskala. Jeho čas 35:37.58 byl o téměř minutu a půl rychlejší než výsledek druhého v cíli. Tím byl Radim Filip Drážďanský (Musher klub JCC), zároveň vítěz nejmladších veteránů. Na šestém místě doběhli vítězové KPMG štafety Jan Linhart a Lukáš Čermák, kteří si trať rozdělili půl na půl. Název jejich týmu byl Pražáci a čas 41:01.38. Kategorii M50 vyhrál v čase 41:43.92 známý Martin Vodrážka, pro kterého šlo o domácí závod, závodí za AK Most. Mezi muži nad šedesát let pak byl v čase 49:01.09 nejlepší Karel Linhart z BK ReKa.

Nejrychlejší ženou na „desítce“ byla Zuzana  Kotěšovcová z Happy Loop, kterou čas 42:26.14 dostal do první desítky absolutního pořadí. V kategorii Z30 vyhrála o pár vteřin Kamila Podzimková v čase 47:00.58, v Z60 si díky času 48:41.15 druhé vítězství za jeden večer připsala Zuzana Vítková z Rozběháme Česko. Známá tvář se objevila na nejvyšším stupínku i při vyhlašování výsledků kategorie Z50. Byla to Katarína Třísková, která zaběhla výkon 49:35.28.

Prázdninový závod v Mostě se vydařil, po horkém odpoledni bylo večer už příjemné počasí a běžci i běžkyně si akci skvěle užili. „Běželo se krásně. Skvělá akce, moc vám děkujeme,“ vzkázala organizátorům například Eliška Lajtárová. Samý úsměv byl i šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel. „V Mostě je to vždycky super. Dneska bylo krásné letní odpoledne, rekordní účast dětí, stovky dospělých, rozjíždíme i testovací kilometr, což bude pro běžce další výzva, je to paráda,“ zhodnotil.

Běžci se nyní už těší na další závod, devátého září se poběží nejoblíbenější závod v Čechách a to Praha. Ještě než se běžci a běžkyně postaví na startovní čáru na Letné, mohou za dva týdny zavítat k Letohrádku hvězda, bude se tam totiž konat zážitkový MIZUNO NEON RUN PRAHA.

 

Všechny fotografie naleznete zde: https://photo.lopataa.site/event/night-run23-most

 

Sdílet

Galerie