Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Při NN NIGHT RUN v Liberci zcela dominoval Tomáš Preissler

 

Ideální běžecké podmínky měli běžci a běžkyně, kteří se v půlce  května zúčastnili dalšího závodu NN NIGHT RUN. Pošesté se běželo v Liberci, kde je trať v okolí sportovního areálu Vesec v přírodě a hlavně v kopcích.

Program opět zahájila Alexova velká cena pro hendikepované, následovaly závody dětí a i tentokrát byl zájem obrovský. Jen v nejmladší kategorii do šesti let čítá výsledková listina více než stovku jmen, běžely také desítky starších. Na stovky se počítali i účastníci nesoutěžního klání NUTREND FAMILY RUN, kde někteří běželi, někteří šli, ale všichni udělali něco pro své zdraví.

Ve čtvrt na devět večer pak odstartoval AVON BĚH za zdravá prsa spojený tradičně se závodem rodinných týmů, to vše na pětikilometrové trati. Suverénním vítězem se stal Filip Bulušek z Wild Snails v kategorii M23. Jeho čas 18:29.64 byl o téměř minutu  a deset vteřin lepší než výsledek druhého v cíli a vítěze kategorie M, kterým byl Vitalij Reznik. Třetí pak doběhl Česlav Halbich (Šneci v běhu), jeho čas na kopcovité trase byl 20:16.10.

Jen tři muži byli rychlejší než nejlepší žena, Barbora Hynková (Salomon) zaběhla vynikající výsledek 21:17.90 a překazila double Buluškovým – Julie, rovněž závodící za Wild Snails, totiž byla v celkovém pořadí desátá a bezpečně vyhrála kategorii Z23 v čase 22:49.57. Následovali pak vítězové kategorie Z40+ Jana Hakenová (Mattoni FreeRun Liberec) s časem 23:03.12 a M40+ Mariusz Žurek (RunBo Team Liberec), ten zaběhl 23:08.65. Rodinné týmy vyhrál tým Farský složený z Lukáše a Jana.

Desetikilometrový závod pak ovládla známá tvář, Tomáš Preissler. To je borec, který běžel například letošní pražský půlmaraton za 1:15:35. A exceloval i v kopcích u Liberce. Už v půlce desetikilometrové trati měl na ostatní náskok přes dvě minuty a ten do cíle ještě zdvojnásobil. Vyhrál tak v čase 35:21.64. To je o více než minutu vylepšený vlastní vítězný čas z loňského roku. Druhý byl Matěj Brožek z TJ Sokol Skuhrov, s časem 39:42.38 se ještě vešel pod čtyřicet minut. Bronzovou medaili bral Rudolf Hradil, jeho čas byl 40:24.99.

Mezi veterány byl nejrychlejší padesátník Vít Suchánek (Fojtka), který zaběhl 43:12.03, nejlepším padesátníkem se stal Milan Krejčí v barvách Triatlonu Česká Lípa (44:51.18). Již tradičním vítězem kategorie M60 potom byl Pavel Dušek závodící za Dušek kuchyně Brandýs, tentokrát zaběhl náročnou desetikilometrovou trasu za 47:10.99.

I v ženách vyhrála známá tvář, Katarína Třísková si opět dala oba závody a na deseti kilometrech nenašla přemožitelku. Zvítězila v čase 49:52.25. V kategorii Z30 vyhrála Veronika Hochmanová z Tri Ski Horní Počernice (50:43.29) a v Z40 Jana Haasová z Mattoni Free Run (52:26.26). KPMG štafetu vyhrála dvojice Oto Fejtek a Vlastík Liberácký, společnými silami dosáhli času 43:33.56.

Účastníci si po závodě pochvalovali akci, která se podařilo na sto procent. „Obzvlášť bych chtěla nejvíc pochválit pomocníky, slečnu a chlapce, co byli zhruba na druhém kilometru nad kopečkem nad koněma a nejvíc povzbuzovali a hecovali… Děkujeme všem, byli jste skvělí,“ napsala po závodě na sociální sítě Pájinka Pechová a přidala fotku dvou medailí. Spokojený byl i šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel. „Liberec nezklamal. Rozdali jsme stovky medailí a těšíme se do Brna na konci května. Zveme všechny na poslední závod před tradiční letní pauzou,“ usmál se.

 

FOTKY: https://photo.lopataa.site/event/night-run23-liberec

 

Sdílet

Galerie