Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

NN NIGHT RUN 2022 ODSTARTOVAL

KONEČNĚ BEZ RESTRIKCÍ

KONEČNĚ BEZ RESTRIKCÍ

KONEČNĚ BEZ RESTRIKCÍ

 

Skvělá atmosféra provázela první závod seriálu NN NIGHT RUN 2022 v Ostravě. Přestože je letošní duben zatím ve znamení návratu zimy, během sobotního závodu bylo téměř deset stupňů a hlavně nepršelo, o sněhu ani nemluvě.

 

I to pomohlo k slušné účasti na Kids Cupu, v jehož rámci běžely desítky dětí. Následoval nesoutěžní Nutrend Family Run a pak už se u startu na Masarykově náměstí začalo řadit téměř čtyři sta padesát běžců a běžkyň přihlášených na pětikilometrový Běh proti rakovině prsu. V půl osmé se vydali na trať a jako první se v cílové rovince objevil Antonín Kohut. Ještě před proběhnutím se stihl zastavit, dát polibek partnerce a stejně zaběhl čas pod dvacet minut, bylo to 19:56.09. Navíc ani zdaleka nevybíhal z předních řad, po výstřelu trvalo čtyři vteřiny, než se dostal na startovní čáru. A přesto se dokázal z hloubi pole prokousat až na první místo.

 

Další místa obsadili tradiční účastníci závodů pod taktovkou Tomáše Pavla – druhý byl Richard Bednář (Night run team, CEPro team) v čase 20:15.48, třetí a zároveň první v M40+ David Wawreczka (TJ Jakl Karvina), který byl jen o vteřinu a čtyři desetiny zpět. Za ním doběhl v čase 20:41.66 nejrychlejší v kategorii do 23 let Vlastimil Sobotka.

 

Skvělou formu ze závodů Winter run si drží Markéta Kašná (TJ Jäkl Karviná/BK Ludgeřovice) a dál vítězí, tentokrát před ní bylo jen pět mužů, její čas byl 20:58.86. V kategorii Z40+ vyhrála Kateřinaa Polášková (Trnávka Arrows) s časem 22:35.91, v Z23 pak Nikol Baladová (SSK Vítkovice), ta si zapsala 23:15.01. V rodinných týmech vyhráli Michal a Martina Mazáčovi.

 

Zatímco pětikilometrový závod startoval za šera, dvojnásobně dlouhá trasa už byla pod rouškou tmy a čelovky byly nezbytné. Nejrychlejší ze skoro dvou set startujících byl David Mikala z klubu Brose startující v kategorii M40, jeho čas byl 39:03.52. Druhý byl vítěz třicátníků David Flaša (DYCKY ABSTINENČNÍ REPRE!), ztratil necelou čtvrtminutu. Souboj pak svedli vítězové kategorie M50 Petr Ordáň (Team Jeseník) a M60 Emil Doseděl (SKI IB Šternberk). Díky času 48:21.85 byl o vteřinu a šest desetin lepší mladší z nich. Kuriózní je, že reálný čas měl lepší druhý jmenovaný.

 

Nejlepší mezi ženami byla díky času 43:50.35 Barbora Kutějová (RUNBARARUN). Další výhru, tentokrát v kategorii Z40, přidala Martina Mazáčová z NN Night Run Teamu (47:02.41). Miluše Gombalová z klubu TianDeFM brala zlato v kategorii Z50 s časem 54:11.86. V kategorii Z60 pak vystoupala na nejvyšší stupínek Pavla Šimčíková z Orlová (1:03:28.22).

 

Devátý ročník závodu v Ostravě, které se běžel jako memoriál dřívějšího tradičního účastníka závodů NIGHT RUN A WINTER RUN Stanislav Špoka. „Skvělá rodinná i kamarádská akce. Zaběhali jsme si Kids cup, Nutrend Family Run na 2 km a Běh proti rakovině prsu na 5 km s kamarádkami. Atmosféra super, spoustu užitečných rad a aktivit,počasí nakonec taky vyšlo, takže paráda. Určitě jsem nebyla naposledy,“ zhodnotila závod Katka Turlejová - Ničmanová na facebooku.

 

Spokojeni byli také pořadatelé. „Užili jsme si to my i běžci, byli jich stovky, konečně můžeme zase běhat bez restrikcí,“ usmíval po závodě šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel. Seriál NN NIGHT RUN pokračuje už za týden v Liberci a o víkend později zavítá do Hradce Králové.

Sdílet

Galerie