Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Oblíbená Olomouc ukončila seriál

NN NIGHT RUN

NN NIGHT RUN

Unikátní seriál noční běhů NN NIGHT RUN napsal o víkendu svůj poslední díl, tradičně se běželo v nejoblíbenějším městě na Moravě, v Olomouci. Počasí vyšlo skvěle a zájem byl značný, opět bylo vyprodáno.

 

Dětí bylo i tentokrát hodně. Jen těch do šesti let bylo téměř sto, celkem pak běželo závody KIDS CUP zhruba dvakrát tolik mladých závodníků a závodnic. Ani tentokrát nechyběla ALEXOVA velká cena pro handicapované, NUTREND FAMILY RUN nebo řada zajímavých vystoupení.

 

Pětikilometrový BĚH PROTI RAKOVINĚ PRSU pak startoval ve čtvrt na sedm a to už se stmívalo, většina závodníků a závodnic tak vybíhala s rozsvícenými čelovkami. Nejrychlejším ze všech téměř tři sta padesáti účastníků byl Pavel Dvořák, který se z hloubi pole dostal až na čelo a zaběhl čas 18:14.80. Byl tak nejrychlejším běžcem nad čtyřicet let. Druhý v cíli a zároveň vítěz kategorie M byl v čase 18:40.38 Martin Gottwald a třetím byl další veterán, Otto Císař z Night Run Teamu, jeho čas byl 18:47.48.

 

Čtvrtý celkově doběhl vítěz kategorie M23 Štěpán Jungwirth (TJ Dukla Liberec) v čase 19:08.58, necelou vteřinu za ním finišovala vítězka žen Jitka Špičáková (TJ Liga 100 Olomouc). Její čistý čas 19:08.18 je dokonce čtvrtý nejrychlejší, ale na závodech seriálu NN NIGHT RUN se stejně jako všude jinde pořadí určuje čas od výstřelu. V kategorii Z40+ nenašla přemožitelku Lenka Butorová (NN2022), která zaběhla čas 21:33.96, v Z23 pak díky času 24:32.88 Lucie Kubáčková.

 

Třebaže nejrychlejším účastníkem mezi rodinnými týmy byl Matyáš Řehák v čase 19:30.96, nakonec spolu s matkou Kateřinou obsadili  druhé místo. První byly známé tváře Michal a Martina Mazáčovi z NNN Night Run Teamu, rovněž matka a syn. Oba zaběhli velmi dobrý čas pod dvacet minut.

 

Hodinu po startu pětikilometrového závodu se na trať vydali běžci a běžkyně na dvojnásobné trati, který bylo přes tři sta. Ti už vybíhali do tmy a bojovalo se do posledních metrů. Zlato nakonec vybojoval v polovině závodu třetí Jan Vácha z Metro Olomouc Running. V čase 25:15.34 byl o necelé dvě vteřiny rychlejší než Pavel Žajdlík, který tradičně do kolonky klub vyplnil smajlíka. Na stupních vítězů kategorie M30 je doplnil třetí v cíli, Štěpán Dorňák (35:26.62).

 

Sice až čtvrtý celkově, ale opět první ve své kategorii M40 byl po vítězství na „pětce“ i na dvakrát tak dlouhé trati Pavel Dvořák, tentokrát v čase 37:04.16. A co víc, jeho čas na první kolo 18:10.92 byl rychlejší než závod na pět kilometrů. A to to čekalo bez pauzy ještě pět kilometrů. Padesátníky vyhrál Radim Šesták (38:53.74) a šedesátníky Miroslav Zaoral z UrbanBajk (46:25.46).

 

Mezi ženami byla poté, co úspěšně závodila na pěti kilometrech, nejrychlejší Martina Mazáčová (NN Night Run Team) v čase 41:29.01. V kategorii Z30 vystoupala na nejvyšší stupínek Kateřina Mikulíková za čas 43:35.41, v Z50 Simona Grulichová za 45:38.21 a v Z60 Milena Břežinová z Kolárny, v jejím případě časomíra ukázala 1:12:25.21. Štafety vyhráli Tomáš Hampl a Radim Zatloukal (KAKI), společnými silami zaběhli čas 41:46.15.

 

Závěr seriálu NN NIGHT RUN zhodnotil kladně i šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel. „Olomouc nezklamala a zájem o závody byl velký, měli jsme vyprodáno. Těším se, až se sem vrátíme 10. prosince na Christmas run,“ pozval všechny účastníky na další večerní závod. Ještě než ale začnou vánoční běhy, bude se konat oblíbený zážitkový Zombie Run Praha, startuje se jako vždy na Vítkově, letos 22. října večer. Nejděsivější a nejstrašidelnější běh na světě si každoročně nenechá ujít řada těch, kteří rádi závodí i těch, kteří jinak závody nevyhledávají.

Sdílet

Galerie