Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Velké sólo pro Davida Vaše

NN NIGHT RUN

NN NIGHT RUN

Přes patnáct set rozdaných medailí mohli oznámit pořadatelé seriálu NN NIGHT RUN v oblíbených Českých Budějovicích. Navzdory podzimnímu počasí si všichni devátý ročník běhu s centrem na Náměstí Přemysla Otakara II. užili.

 

Velký zájem byl i tentokrát o dětské závody KIDS CUP S KUŘETEM, kde pořadatelé již den před závodem hlásili vyprodáno. Na trať se nakonec vydalo přes dvě stě padesát dětí, ty nejmenší do šesti let, kterých bylo přesně sto pětadvacet, často běžely v doprovodu rodičů. Zájem byl také o nesoutěžní NUTREND FAMILY RUN, tam se na dvoukilometrovou trasu vydalo více než pět set účastníků často v červených tričkách.

 

Pětikilometrový Běh proti rakovině prsu ovládlo dravé mládí. Nejrychlejší ze všech byl Martin Mikšl z Jihočeského klubu maratonců, který běžel v kategorii do 23 let a i při vybíhání z hloubi pole zaběhl čas 18:56.46. Hned za ním doběhla nejrychlejší dívka, Adéla Štefanová rovněž byla z kategorie do třiadvaceti let a ani ona zdaleka nevybíhala z první řady. Její čas byl 19:32.87. Třetí pak byla také žena, vítězka kategorie Z Martina Hudáčková v čase 19:39.34.

 

Mezi běžci nad čtyřicet let vyhrál Josef Průcha (20:39.45), Aleš Novosád z klubu Prasátka vyhrál v čase 20:56.49 kategorii M a Lenka Švecová nenašla přemožitelku mezi ženami nad čtyřicet let, její čas byl 24:25.16. Rodinné týmy vyhrál tým Pernicovi, který tvořili otec Ondřej a syn Rostislav z LBK Železná Ruda.

 

Závod na deset kilometrů za svitu čelovek pak bylo velké sólo domácího Davida Vaše (#tymdejvid). Pravidelný účastník budějovických závodů pod taktovkou Tomáše Pavla vyhrál ve vynikajícím čase 3:45.16. Druhý v cíli byl vítěz čtyřicátníků Milan Krejčík, jeho ztráta na vítěze byla přes tři a tři čtvrtě minuty. Třetí finišoval v čase 38:28.05 Alois Kuna z SK Čtyři Dvory.

 

Kategorii Z40 vyhrála stejně jako v Praze v čase 41:45.17 Olga Krčálová (NN2022), která si den po vítězném závodu „doma“ v Polné připsala vedle pozice nejrychlejší ženy také třinácté místo celkově. Ani ne čtvrt minuty po ní proběhla cílem další známá tvář a to Lenka Burianová (NIGHT RUN TEAM), vítězka kategorie Z30.

 

Do nejlepší dvacítky se vešel také vítěz kategorie M50 Marcel Jiroušek (43:38.59), skvělý čas 44:02.73 zaběhl také další tradiční účastník nočních běhů Pavel Dušek (Dušek kuchyně Brandýs), opět vítěz kategorie M60. Nejrychlejší v kategorii Z50 byla Barbora Prchlíková z Benešovského běžeckého klubu (47:03.35), v Z60 pak Zuzana Vedralová (59:29.62). Štafetovou kategorii S ovládli Šneci v běhu, konkrétně Aneta Petráková a František Huml.

 

Běžci byli z nočního závodění nadšení. „Kompletní série! Díky, bylo to super,“ okomentovala fotku medailí z dětského závodu, nesoutěžního Family Runu a závodů na pět i deset kilometrů Lucie Aquilar a dodala: „Teď řešíme, kde poběžíme Christmas Run.“ Na výběr bude v prosinci Brno, Most, Olomouc nebo Praha. V Olomouci se ale dříve bude konat velké finále letošního seriálu NN NIGHT RUN. „Milujeme Budějovice a moc se těšíme, do Olomouce, což je tradičně nejoblíbenější závod na Moravě,“ zhodnotil závěrem šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel.

 

Tento projekt je spolufinancován Statutárním městem České Budějovice.

Cblogo 

Sdílet

Galerie