Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Desátý ročník Night Run v Brně byl ve znamení rekordů 

Krásně bylo!

Krásně bylo!

Desátý ročník unikátního nočního běhu NN NIGHT RUN v Brně oslavili  pořadatelé stylově – hned několika rekordy. Stejné jako loni bylo nejen krásné počasí, ale i jména vítězů na pěti i deset kilometrech. 

Odpoledne bylo v Brně stejně jako v dalších městech nabité doprovodným programem, závodění jako vždy zahájila Alexova velká cena pro hendikepované v pět odpoledne. Následovaly závody KIDS CUP pro ty nejmenší běžce a běžkyně, o které byl enormní zájem. Jen těch do šesti let běželo zhruba tři sta metrů přes sto třicet. Skoro stovka byla i v další věkové kategorii a to do osmi let, i starší děti se rozhodně necítily na trati osamoceně. V součtu to bylo nějakých 350 dětí a tedy nový rekord seriálu. 

Po nesoutěžním běhu NUTREND FAMILY RUN, kde startovalo přes 450 startujících, se už vydali běžci a běžkyně na trasu pětikilometrového závodu AVON BĚH za zdravá prsa. Včetně rodinných týmů to bylo přes čtyři stovky startujících, nejrychlejší ze všech pak byl Patrik Bejček závodící za Trailpoint.cz, který je na závodech pod taktovkou Tomáše Pavla známou tváří. Tentokrát byl jeho vítězný čas 17:37.91, jen o vteřiny běžel loni rychleji. Druhé místo patří Michalu Šímovi (Asper Šumperk) za čas 18:47.01 a třetí byl vítěz veteránů Martin Štěpánek z NN2023, zaběhl 18:51.81.

Nejmladší kategorii vyhráli Ladislav Urban (20:32,92) a Andrea Pěnčíková (24:01.96). Mezi ženami získala díky času 20:57.79 první místo Mária Kyselicová, která byla také v první desítce absolutně. V kategorii Z40+ pak vyhrála Jana Kadlecová (CHŘIBY RUN), její čas byl 21:31.74. V rodinných týmech celkem jasně vyhráli Heřmanovi, tým tvořili Tomáš a Jakub.

Stejně jako pětku, tak i NN NIGHT RUN na deset kilometrů vyhrál stejný vítěz jako loni. Pavel Žajdlík, který do kolonky klub vyplnil smajlík, vyhrál v čase 35:15.57, téměř o čtyřicet vteřin lepším oproti loňsku. Na druhého v cíli, Jiřího Potůčka z AK Ludvíka Daňka Blasko, měl náskok právě čtyřicet vteřin. Po zlatu na pětce si ještě pro bronz na dvakrát tak dlouhé trati doběhl Patrik Bejček, jeho čas byl 36:35.96.

Jen pět běžců bylo před vítězi kategorie KPMG ŠTAFETY, Ondřej  Šrámek a David Kopeček z Rabbits Znojmo zvládli společnými silami závod za 37:51.96. Čtyřicátníky vyhrál díky času 38:35.61 Pavel Vencbauer, padesátníky Martin Bařinka (42:11:07) a šedesátníky už tradičně Pavel Dušek závodící za Dušek kuchyně Brandýs (43:59.38). Mezi ženami vystoupaly v jednotlivých kategoriích na nejvyšší stupínek Simona Kuchařová (40:31.11), Svitlana Ilchenko (43:25.15) a Jitka Bařinková (45:35.48) a Dagmar Dvořáčková z AC Moravské Slavie Brno (1:00:19.93). Ta měla kuriózní čas od překročení koberce na startu po proběhnutí cílem a to 59:59.82.

Seiál NN NIGHT RUN nyní čeká tradiční letní pauza. Pořadatelský tým za týden zorganizuje ještě Decathlon Cyklomaraton v Hradci Králové a pak až oblíbený Most v půlce srpna. „Účastníci nám letos dělají velkou radost, lámeme rekordy a moc všem děkujeme za přízeň,“ zhodnotil první půlku letošního ročníku šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel. Nezbývá než doufat, že v létě a na podzim bude tento trend pokračovat.

 

Všechny fotky zde: 

https://photo.lopataa.site/event/night-run23-brno

 

Sdílet

Galerie