Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Parádní start!

NN Night Run v Ostravě zaznamenal rekordní účast

NN Night Run v Ostravě zaznamenal rekordní účast

Unikátní seriál zážitkových běhů osmi nočními městy NN NIGHT RUN začal novou sezónu ve velkém stylu. V Ostravě při jubilejním desátém ročníku běžely stovky dětí a ještě více dospělých. 

Seriál NN NIGHT RUN pro letošek přišel s mnoha novinkami, nadále však zahajují celý program závody dětí. Ve slezské metropoli jich bylo přes tři stovky a jen těch nejmladších do šesti let přes sto. Po uběhnutí trati o délce tři sta až dvanáct set metrů dle věku na všechny v cíli čekaly ručně malované medaile s pandou.Ještě více, přes čtyři sta účastníků, se pak vydalo na trasu nesoutěžního Nutrend Family Run. Dva kilometry si někteří dali jako rozcvičku před svými závody, jiní si jen užili slunečné odpoledne s rodinou nebo s přáteli. Na trať se vydala i řada domácích mazlíčků. I v tomto případě byla odměnou medaile, tentokrát s liškou a navíc ještě tričko. 

V půl osmé pak byl odstartován AVON běh/pochod za zdravá prsa, v jehož rámci závodily i rodinné týmy. Na pětikilometrovou trasu se vydalo téměř pět set běžců a běžkyň. Nejrychlejším z nich byl Jan Vaníček, který si závody pod taktovkou Tomáše Pavla oblíbil při zimní sérii innogy WINTER RUN. V barvách NIGHT RUN TEAM vyhrál v čase 18:26.33. Druhý v cíli byl rovněž dobře známý Roman Prus z AK SSK Vítkovice, jeho čas byl 18:34.54. Třetí v cíli, Šimon Kristl závodící za NN2023, byl díky času 19:06.72 také vítězem a to v kategorii M23. Kategorii mužů nad čtyřicet let vyhrál Michal Kozel (Rozběháme Česko) v čase 19:20.39. Těsný byl souboj o pozici nejrychlejší ženy. V čase 22:59.56 vyhrála Adéla Němčičková, rovněž vítězka kategorie Z23. Ač byla o nepatrných třiadvacet setin vteřiny pomalejší, na nejvyšší stupínek si stoupla i Veronika Florčíková (JK Danty), vítězka kategorie Z. Nedaleko za nimi byla pak Gabriela Mateřánková (BKČS), nejrychlejší v kategorii Z40+, její čas byl 23:40.26.  Rodinné týmy vyhráli Svoboďáci, tedy Hynek a Martin Svobodovi.

Hodinu po startu závodu na pět kilometrů se pak na start dvakrát tak dlouhého klání vydalo téměř tři sta účastníků a účastnic. NN NIGHT RUN vyhrál po velkém sólu Daniel Matejovič (Běž.cz), jeho čas byl 39:00.96. Tři čtvrtě minuty ztratil Rudolf Hradil, druhou medaili pak získal díky času 40:06.24 Roman Prus. Čtvrtý v cíli byl vítěz čtyřicátníků Ondřej Čáp z SK Dobruška, zaběhl čas 40:29.99. Kategorii M50 vyhrál další pravidelný účastník závodů NN NIGHT RUN a innogy WINTER RUN Martin Vodrážka z AK Most, v jeho případě se stopky zastavily na hodnotě 42:30.54. Mezi šedesátníky nenašel přemožitele Emil Doseděl ze SKI – OB Šternberk, zaběhl čas 48:50.23. 

Nejrychlejší ženou byla vítězka kategorie Z30 Eliška Kaniová z LightBIKE Havířov, zaběhla čas 43:34.86. Martina Mazáčová po medaili ze závodu rodinných týmů získala také zlato v kategorii Z40 na desetikilometrové trase, zajistil jí ho čas 45:08.26. V kategorii Z50 pak vyhrála Jarmila Gavlíková z MK Seitl Ostrava (51:11.21) a v Z60 Cecilia O´Neill závodící za Old  Town Running (53:54.50). 

KPMG štafetu na dvakrát pět kilometrů vyhráli Kateřina Emingerová a Jan Vaníček, společnými silami dosáhli času 44:45.34. „Tenhle závod byl pro jednu důležitou osobu v mém životě a to pro mojí mamku, takže dvakrát první místo pro ní,“ vyznal se běžec po závodě na facebooku a pochválil i boty.

Běžci po prvním závodě nešetřili superlativy a samý úsměv byl i šéf pořadatelů Tomáš Pavel. „Po covidových letech jsme byli opět v rekordním počtu skoro patnácti set běžců a běžkyň,“ řekl po závodě a dodal: „My teď míříme do Hradce, kde se před deseti lety zrodil NN NIGHT RUN.“

Sdílet

Galerie