Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

V Českých Budějovicích se bojovalo

NN NIGHT RUN se blíží do závěru

NN NIGHT RUN se blíží do závěru

Letošní seriál nočních běhů NN NIGHT RUN se blíží do závěru, předposlední závod v Českých Budějovicích se konal za slunečného počasí a o výhru se často bojovalo do posledních metrů.

 

Závodníky na jihu Čech přivítalo krásné babí léto a není divu, že řada dětí vyrazila na trať svého běhu v krátkých rukávech. Zájem o 211 KIDS CUP byl přitom obrovský, jen těch do šesti let se postavilo na start devětasedmdesát. „To je rekordní účast,“ poznamenal šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel. Deset a více závodníků pak bylo i ve všech dalších věkových kategoriích, jen nejstarší kategorie byla tradičně méně obsazená.

 

Po Velké ceně Alexe určené pro handbikery se na start postavili účastníci NUTREND FAMILY RUN. Třebaže šlo o nesoutěžní klání, první řada na startu se jen hemžila malými závodníky a dvě dívky také po startu běžely na čele daleko před všemi ostatními. Mezi jejich pronásledovateli byli muži i ženy, mladí i starší, někdo se účastnil i s kočárkem a zdaleka ne všichni běželi. Někdo si prostě jen užil procházky za hezkého počasí.

 

Následně zaplnily téměř čtyři stovky běžců a běžkyň přihlášené do charitativního AVON běhu Náměstí Přemysla Otakara II. To je přitom jedno z nejrozlehlejších v republice a mezi čtvercovými dokonce druhé největší. V půl sedmé se pak všichni vydali vstříc pětikilometrové trasy, kterou nejrychleji proběhl Tomáš Brzobohatý z FBC Štíři České Budějovice. V čase 17:46.54 jen o vteřinu a devětapadesát setin porazil druhého Petra Sochora v Bechyně. Spokojeni ale mohli být oba, vyhráli své věkové kategorie do 23 a nad 40 let. Třetí celkově byl Filip Toul z SK Čtyři Dvory České Budějovice, zaběhl čas 18:18.67.

 

Bojovalo se také o výhru v kategorii M, Tomáš Říha nakonec s časem 20:11.22 porazil Radka Lišku o dvě vteřiny a osmašedesát setin. Za jejich zády už dobíhaly nejlepší ženy - Adéla Štefanová z TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí jako vítězka kategorie do třiadvaceti let (20:27.66) a s časem 20:42.22 nejrychlejší z kategorie Z Lenka Tomšíková (Run 4 Fun). Mezi ženami na čtyřicet pak zvítězila Lenka Švecová v čase 23:58.18.

 

Zatímco pět kilometrů se dalo ještě zvládnou bez čelovky, start desetikilometrového závodu NN NIGHT RUN byl v půl osmé večer a to už se vybíhalo do tmy. Dva pětikilometrové okruhy zvládl nejrychleji Dominik Chlupáč z Mizuno Teamu, vítězný čas byl 34:01.33. I v tomto případě se bojovalo o výhru až do konce, David Vaš startující za #tymdejvid se vrací do formy a byl zpět ani ne o tři a půl vteřiny. Třetí celkově i mezi třicátníky byl David Nezveda z TJ Spartak Třebíč v čase 35:10.89.

 

Pro další výhru si na deseti kilometrech doběhl Petr Sochor, s  časem 37:04.02 jednoznačný vítěz mezi čtyřicátníky. V kategorii M50 vyhrál Vladimír Profant z Týna nad Vltavou (40:49.71), z šedesátníků byl díky času 44:34.03 nejrychlejší Pavel Dušek (Dušek kuchyně Brandýs). Mezi ženami byla nejrychlejší domácí Adéla Bártová, která deset kilometrů zvládla za 42:47.97. Druhá byla Simona Šimůnková závodící za TRISK ČB (43:46.15), třetí Markéta Moravcová (43:56.74). Vítězka kategorie Z40 byla Monika Dvořáková v čase 44:55.80 závodící za #tymdejvid. Další věkovou kategorii pak ovládla Petra Bauerová (B&G Running Team), její výsledek byl 52:02.66.

 

S předposledním závodem letošního seriálu NN NIGHT RUN byli běžci spokojeni. Chválili si pěkné počasí, perfektní trať a často byli spokojení i se svým umístěním. „Byl to úžasný sobotní večer,“ napsala na facebook pořadatelů Iva Valentová, která běžela tři závody a doufá, že se už vše vrátí do normálu. V to konec konců doufá i šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel. „Příští týden nás čeká dvojzávod v Olomouci, v pátek 8. října večer se běží NEON RUN a den poté poslední závod letošního seriálu NIGHT RUN,“ uzavřel a dodal, že si běžci dvojzávod užijí i v listopadu. Půjde o poslední dva odložené závody Winter Runu – v sobotu Brno a v neděli opět České Budějovice.

 

NN NIGHT RUN České budějovice se koná za finanční podpory Statutárního města České Budějovice a Jihočeského kraje. 

Sdílet

Galerie