Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Při NN NIGHT RUN v Českých Budějovicích předvedl skvělou formu Vitalij Reznik

Jubilejní desátý ročník

Jubilejní desátý ročník

Jubilejní desátý ročník závodu unikátního seriálu nočních běhů NN Night Run v Českých Budějovicích se konal za krásného počasí. Na startu tentokrát chyběl domácí David Vaš, skvělé výkony převědli jiní. Exceloval zejména Vitalij Reznik.

Obrovský zájem byl stejně jako loni o KIDS CUP, dětských závodů na pár stovek metrů dle věku se zúčastnily tři stovky mladých nadějí a už téměř týdnem před startovním výstřelem pořadatelé hlásili vyprodáno. Naštěstí byla možnost ještě přihlásit se na NUTREND FAMILY RUN, kde na ně sice čekala dvoukilometrová trať, ale po boku rodičů mohly děti klidně i jít.

O čas pak šlo nejprve u závodu na jeden kilometr, který startoval deset minut před šestou večerní. Stejně jako při minulém závodě v Praze vyhrál Vitalij Reznik, který se tentokrát nedostal pod tři minuty, ale i čas 3:03.44 byl bezpečně nejrychlejší. Druhá byla dívka, Karolína Kofroňová, která s časem 3:59.36 jen o pár setin vteřiny porazila Martina Schuberta (#Nevidíš #uslyšíš). 

V půl sedmé pak startoval AVON BĚH za zdravá prsa, kde se na startu sešlo téměř tři sta padesát závodníků a závodnic. Další vítězství si připsal Vitalij Reznik, pět kilometrů zaběhl za 18:41.35. Druhý v cíli byl Jakub Bláha (#týmKleť) v čase 19:15.25, třetí nejrychlejší dívka Adéla Štefanová ze Sokola České Budějovice, ta byla o necelé čtyři vteřiny zpět. A jen o další ani ne dvě vteřiny pomalejší byl Martin Mikšl (Rasty Team), vítěz kategorie M23. 

Vítězové dalších kategorií se pod  magickou hranici dvaceti minut už nedostali. Vynikající však byl čas 20:34.00 vítězky kategorie Z40+, pořadatelům dobře známé Ulrike Schwalbe z ASC Marktrodach. V kategorii M40+ vyhrál Miroslav Kadlec z NN2023, v jeho případě se časomíra zastavila na výsledných 21:06.00. Byl to doběh tří vítězů za sebou, mezi Ulrike a Miroslavem totiž doběhla ještě Lenka Burianová (Mizuno – Nightrun team), vítězka kategorie Z (20:48.78). Rodinné týmy pak vyhrál Kryštof Světlík s Davidem Malinou.

Hodinu poté, co vyběhl na trať pětky, pak odstartoval Vitalij Reznik do dalšího závodu, tentokrát měl atraktivní okruh centrem jihočeské metropole běžet dvakrát, což dalo deset kilometrů. V součtu s předchozími starty tedy 16 kilometrů v závodním tempu. A opět z toho byla medaile, za čas 39:20.54 bral bronz v kategorii M30. V závodě pod rouškou tmy byl nejrychlejší Jiří Csirik z kategorie M30 (Mizuno Team) v čase 37:18.64. Druhý byl vítěz kategorie M40 Martin Turčan, zaběhl 38:04.92.

 Jen šestice mužů byla rychlejší než vítězka ženského závodu. Zuzana Durcová z Bratislava Marathon Sport Club se dostala pod čtyřicet minut, čas 39:40.50 znamenal vítězství v kategorii Z30. V další věkové kategorii Z40 vyhrála v čase 45:19.22 Jana Tučková (JIRKA2023), mezi padesátníky nenašel přemožitele Miloš Karásek, zaběhl čas 46:07.86. Zlatou medaili v kategorii Z50 si pak vyběhala díky času 49:36.93 Edita Jindřichová, v M60 Roman Kubas (50:23.35) a v Z60 Zuzana Vedralová (1:01:57.14). KPMG štafetu na dvakrát pět kilometrů vyhrál tým Pražáci ve složení Jan Linhart a Lukáš Čermák, čas měli 40:33.95. 

Běžci a běžkyně byli po závodě nadšení, díky stále časnějšímu stmívání to už byl noční běh se vším všudy. „Byl to senzační sportovní večer,“ uvedla po závodě například Iva Valentová,přidala fotku spokojené rodiny a poděkovala pořadatelům. Jejich šéf Tomáš Pavel byl také spokojený. „Vyšlo parádní počasí, viděli jsme skvělé výkony a počet běžců je stále vyšší. Všem děkujeme za účast. A za týden vyvrcholí letošní seriál nejoblíbenějším závodem na Moravě, který se běží v Olomouci,“ zakončil hodnocení pozvánkou na další tradiční závod.

 

Pod záštitami primátorky statutárního města České Budějovice doc. Dr. Ing Dagmar Škodová Parmová a hejtmana Jihočeského kraje MUDr. Martina Kuby. 

 

Tento projekt je spolufinancován Statutárním městem České Budějovice.

 

Všechny fotografie naleznete zde: https://photo.lopataa.site/event/night-run23-cb

 

Sdílet

Galerie