Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

NN NIGHT RUN v Budějovicích vyhrál David Vaš

Seriál NN NIGHT RUN míří do finále.

Seriál NN NIGHT RUN míří do finále.

Předposlední závod v Českých Budějovicích ovládli domácí - Petr Klimeš a Adéla Štefanová na kratší trati, na delší pak David Vaš a Veronika Šindelářová.

Účastníci dětských závodů v rámci 211 KIDS CUP běhali za krásného podzimního odpoledne a účast byla velmi slušná. Jen v nemladší kategorii do šesti let běželo více než sedmdesát nadšených účastníků a účastnic. Počasí následně přálo i 400 účastníkům, kteří se o pár minut později postavili na start nezávodního běhu FAMILY RUN na dva a půl kilometru. Čelovku však nikdo z nich nepotřeboval, na rozdíl od běžců a běžkyň, které se přihlásili do běhů na pět nebo deset kilometrů.

Z těch dříve vyběhli z Náměstí Přemysla Otakara II. účastníci charitativního pětikilometrového závodu AVON BĚH. Za zdravá prsa běželo celkem téměř čtyři sta padesát účastníků a nejrychlejším z nich byl domácí Petr Klimeš. Trasu vedoucí Stromovkou i podél Vltavy zvládl v čase 18:51.7, přesně o šestnáct vteřin rychleji než Marcel Prais. Běžec v barvách NN2019 byl v cíli druhý. Pod dvacet minut se dostal s časem 19:50.8 i třetí Tomáš Říha. Čtvrtý celkově už byl vítěz veteránů Jan Kobes z Czech Budweis Cycling teamu, jeho čas 20:13.8 byl o deset vteřin lepší než čas jeho soupeře v kategorii Miroslava Kadlece (NN2019). V kategorii do 23 let byl nejlepší Ondřej Zikmund v čase 20:52.7.

Mezi ženami zvítězila rovněž jihočeská zástupkyně a to Adéla Štefanová. Díky času 21:18.1 porazila o pouhé 2.2 vteřiny svojí soupeřku v kategorii do 23 let Barboru Kucianovou. Pokud by se bral ne čas od výstřelu, ale od přeběhnutí koberce s časomírou, byl by rozdíl mezi nimi pouze devět desetin, ale pořadí by se neměnilo. Nejrychlejší v kategorii žen pak byla Kateřina Emingerová z Night Run (23:52.9), veteránskou kategorii pak ovládla Šárka Burešová v čase 24:27.4.

Závod na deset kilometrů vedl po stejné trati, akorát se běžely dva okruhy. Jednoznačně vyhrál s číslem 111 na hrudi David Vaš startující za Czech Budweis Cyckling Team. A tento příslušník české vytrvalecké špičky měl ze závodu bohaté zážitky, o které se podělil na sociální síti. Nejprve se mu po dvou kilometrech povolil čip na botě a než ho vyndal, ztratil prý přes třicet vteřin. A od pátého do sedmého kilometru si podle svých slov zakličkoval mezi lidmi, kteří mířili z hokejového zápasu českobudějovického Motoru. Po závodě se ještě podíval na maraton v rámci mistrovství světa, vypral si oblečení a další den vyklusal 18,15 km v tempu 4:15.

Druhý doběhl se ztrátou 2:53.1 Zdenek Nehonský, jeho čas byl 38:43.2 a třetí finišoval Jan Ludvík z BK Nezmar, ten na druhé místo ztratil jen 12.7 sekund, ale zároveň se stal vítězem kategorie M40. Mezi padesátníky byl nejlepší Miroslav Švec z Night run teamu v čase 42:55.4 a zlato v kategorii M60 patří za čas 47:40.6 Petru Bednárikovi ze Sportcentra Delfín.

Mezi ženami byla v čase 42:28.3 nejrychlejší Veronika Šindelářová, která za vítězství dle vlastních slov vděčí sparring parťákovi Petru Šafránkovi. „Každý závod mě neskutečně táhne, je vždy rychlejší a já ho pořád nemůžu předběhnout,“ napsala na svůj facebook po závodě a přidala fotku ze stupňů vítězů. Zmiňovaný běžec jí tentokrát utekl o 24 vteřin. Druhá Veronika Rytychová doběhla v čase 46:21.8, třetí ženou pak byla Helena Kristková, s časem 47:21.2 nejrychlejší ze čtyřicátnic. V kategorii Z50 pak vyhrála Monika Theinerová ze Senior Klub Team Tábor se slušným časem 52:42.7.

Pravidelné účastníky seriálu NN NIGHT RUN už nyní čeká jen poslední závod a tím bude oblíbené kání v Olomouci, které je mezi moravskými závody jedničkou.  Jen týden potom se opět uskuteční nesoutěžní Zombie Run v Praze na Vítkově a pak už se začnou blížit Vánoce. První ze série Christmas Night Run bude 30. listopadu premiéra ve Znojmě. Následovat budou známá města Olomouc, Most a Praha. „Letos budou medaile se zlatým kapříkem, které se doufám budou běžcům líbit,“ prozradil šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel a dodal: „Zároveň jsme zveřejnili kalendář Winter Run 2020 a spustili registrace. Kdo si chce doběhnout pro medaili s ledním medvědem, může se už dnes přihlásit a mít na další měsíce motivaci.“

 

Akce se konala za finanční podpory Statutárního města České Budějovice.

Sdílet

Galerie