Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

NN Night run slavil deset let.

V Hradci Králové běželo přes 1400 účastníků.

V Hradci Králové běželo přes 1400 účastníků.

Night run slavil deset let. V Hradci Králové běželo přes 1400účastníků. 

Deset let. Jubilejní výročí letos oslavil unikátní seriál nočních běhů NN NIGHT RUN v Hradci Králové. Třebaže předpověď připouštěla i déšť, což mohlo ovlivnit účast, dresy více než čtrnácti set spokojených účastníků promáčel pouze jejich pot. 

Program největší tradiční běžecké události ve městě i letos začal závody dětí, jen těch do šesti let bylo téměř sto, v dalších kategoriích se počítaly na desítky. Početné startovní pole se vydalo i na dvoukilometrovou trasu nesoutěžního Nutrend Family Run. Samozřejmostí byl také doprovodný program a stánky partnerů celého seriálu.

Ze závodů dospělých o medaile se jako první běžel AVON běh za zdravá prsa na pět kilometrů, na jehož startu se sešlo více než čtyři stovky běžců a běžkyň. Další vítězství na hradeckém nočním běhu si do své sbírky úspěchů přidal Lukáš Pazdera z CSG TRI Teamu. Jeho čas 18:26.62 byl o necelých čtyřicet vteřin lepší než výsledek Jana Vaníčka z Night Run Teamu.I třetí v cíli na Velkém náměstí byl tradiční účastník závodů pod taktovkou Tomáše Pavla a člen Night Run Teamu, Otto Císař. Čas 20:17.89 mu zajistil vítězství v kategorii M40+, za jeho zády finišoval v čase 21:04.48 Kuba Matyáš z TJ LO Spartak Vrchlabí, vítěz kategorie do 23 let.

Mezi ženami byla nejrychlejší Eliška Kliková z kategorie Z23, v jejím případě se časomíra zastavila na hodnotě 23:05.13. Mezi ženami nad čtyřicet let vyhrála v čase 24:04.26 domácí Eva Vejběrová z NIGHT RUN Teamu. V kategorii Z pak byla nejrychlejší Aneta Šenkýřová (25:32.67). Mezi rodinnými týmy vyhráli Jiří a Lukáš Granátovi. 

Desítku pak ovládly barvy Mizuna. Vyhrál Martin Kopecký (Mizuno Czech / ČAU) v čase 35:31.89, druhá byla Barbora Zoubková závodící za MIZUNO Team, její čas byl 35:49.48. I třetí byla dívka, Tereza Novotná z AK OLYMP BRNO (36:01.33). Čtvrtý pak byl nejrychlejší třicátník Vitalij Reznik, zaběhl 36:31.60. Necelou  minutu a půl po něm doběhl vítěz kategorie M50 Radek Nejl. 

Vítěz šedesátníků byla známá tvář, Pavel Dušek závodící za Dušek kuchyně Brandýs (41:18.03). V kategorii Z40 nenašla přemožitelku Lenka Topinková z AC Moravská Slavia Brno (45:42.20), v Z50 Jana Horáková z Cafe Bajer Pardubice (45:46.16) a v Z60 pak Jana Kocábová z Glycon Biochemichals (1:03:15.14). Ve štafetách vyhráli Jan Vaníček s Monikou Křenovou. 

Účastníci i tentokrát odjížděli ze závodu spokojeni. A dali to najevo. „Jeden z nejlepších běhů v životě,“ uvedla například Katka Majorová. „Klobouček dolů před vámi organizátory, jak to děláte. Taková účast, to není samo sebou. Gratuluji,“ vzkázal pak Milan Šedivý. Usmíval se i šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel. „I letos jsme si to skvěle užili. Počasí vyšlo a většina účastníků si zde splnila cíle, se kterými startovala. To nás těší,“ zhodnotil závod. „A my si dáme týden pauzu, po které se vydáme na trochu náročnější trať v Liberci. I tam to určitě bude super,“ dodal.

Sdílet

Galerie