Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

NN NIGHT RUN MOST

Dominik Chlupáč si odváží dvě zlaté medaile

Dominik Chlupáč si odváží dvě zlaté medaile

Dominik Chlupáč si odváží dvě zlaté medaile

 

Unikátní běžecký seriál NN NIGHT RUN má za sebou jediný prázdninový závod. Tato výsada patří už tradičně oblíbené severočeské metropoli Most. Letos se tam závodilo už poosmé a padl účastnický rekord. Přes 1200 běžců.

 

Pořadatelé byli nadšení už jen z účasti dětí, kterých v rámci  PEPCO Kids Cupu s Kuřetem běželo na okruzích kolem náměstí celkem více než dvě stovky. Jen těch nejmenších do šesti let přitom běželo dvaasedmdesát. Velký zájem byl také o nesoutěžní Nutrend Family Run, tam se vydaly na  trať více než čtyři stovky zájemců o zdravý životní styl.

 

A početné startovní pole se postavilo i na start pětikilometrového závodu, bylo to přes tři sta devadsát běžců a běžkyň. Nejrychlejším z nich byl Dominik Chlupáč závodící za Mizuno Team. Zaběhl čas 17:12.57, o téměř půl minuty za ním finišoval Aleš Filing z AK Most. Třetí pak byl vítěz kategorie do třiadvaceti let, domácí Bohumír Brejcha (17:54.28). Kategorii nad čtyřicet let vyhrál celkově šestý Otto Císař v barvách Night Run Teamu, u něj se stopky zastavily na hodnotě 19:50.78.

 

Mezi deseti nejrychlejšími byla i nejlepší žena, Ivana Vávrů z TJ VZŠ Chomutov zaběhla čas 20:26.87. Porazila i známou a velice rychlou účastnici závodů pod taktovkou Tomáše Pavla, Ulrike Schwalbe (ASC Marktrodach), ta ale přesto s časem 20:59.82 zvítězila ve veteránské kategorii. Mezi ženami do třiadvaceti let pak byla nejlepší Kristýna Pikalová z STG Strupčice, zaběhla čas 23:53.03.

 

Sotva se Dominik Chlupáč trochu vydýchal po závodu na pět kilometrů, už šel na start „desítky“. I v tomto případě byl z více než dvou set devadesát startujících tím nejrychlejším. Jeho čas na poměrně náročné trati byl 35:28.53, o více než minutu lepší než výkon Stanislava Dvořáka, druhého v cíli. Třetí pak byl v čase 39:45.56 Viktor Hradečný z Neratovic, vítěz čtyřicátníků. Padesátníky vyhrál díky času 42:07.24 tradiční účastník závodů Night Run Martin Vodrážka, pro kterého je Most domácím závodem. Kategorii M60 pak kraloval Oleksandr Vovk (44:23.85).

 

Mezi ženami byla nejlepší Olga Kantová (SPONA Teplice), její čas byl 44:57.80. V kategorii Z30 zvítězila Zdenka Benčíková (47:08.69), v M50 Věrka Mrnková z BK Louny (52:49.24). V kategorii Z60 předvedla vynikající výkon Zuzana Vítková z klubu Rozběháme Česko, její čas byl 48:46.57.

 

Běžci, běžkyně i děti byly ze závodů v Mostě jednoduše nadšení. „Milujeme tenhle závod. A zase přiběhneme,“ napsala na facebooku Jana Fílová a připojila fotku celé běžecké skupinky. Samý úsměv byl i šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel. „Město Most nás už osm let podporuje a vytváří ty nejlepší podmínky pro krásný a náročný závod,“ připomněl při hodnocení a dodal: „Dneska bylo ve všech kategoriích hodně běžců, bylo to super, hlavně u dětí nám to udělalo velkou radost.

 

Dalším závodem bude ten nejoblíbenější v Čechách  a to Praha, běží se na Letné 10. září. Na konci prázdnin se ale běžci sejdou v hlavním městě ještě 27. srpna, to se tam koná oblíbený zážitkový Mizuno NEON RUN.

Sdílet

Galerie