Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Běžci v Ostravě se dočkali

NN NIGHT RUN opět běželo stovky lidí

NN NIGHT RUN opět běželo stovky lidí

NN NIGHT RUN opět běželo stovky lidí

 

Na konci září se dočkali běžci a běžkyně závodu NN NIGHT RUN v Ostravě, o který přišli vinou koronaviru na jaře. A účast na největší tradiční běžecké akci ve městě byla slušná, výsledková listina pěti i deseti kilometrů eviduje stovky účastníků. 

Výrazně přes padesátku se dostala i účast dětí, které byly rozděleny do celkem deseti kategorií a závodily v rámci série 211 KIDS CUP již v podvečer, první start byl ve tři čtvrtě na pět. V šest hodin večer se pak mohli děti i dospělí vydat na trasu nesoutěžního NUTREND FAMILY RUN. Parádní téměř letní počasí pomohlo velké účasti i na této akci, kde se čas neměří a na pořadí až tolik nesejde. 

Před sedmou se ale už u startovní brány začali řadit závodníci a závodice, kteří chtěli poměřit síly mezi sebou i se stopkami v rámci charitativního závodu AVON BĚH za zdravá prsa. Pětikilometrovou trať vedoucí historickým jádrem, Komenského sady a téměř z poloviny podél řeky Ostravice nejrychleji zvládl Jan Kočíb ze Štefko Running Teamu, jeho čas byl těsně nad devatenáct minut – 19:00.94. Další tři pak byli kuriózně borci závodící v rodinných týmech v pořadí Kristián Škoda (CK Continental Frenštát), Richard Bednář a Hynek Svoboda (4MANI). 

Jelikož vítěz běžel v kategorii nad čtyřicet let, vítězem mužů tak byl celkově pátý Michal Bauer v čase 20:40.62. Devátá celkově byla nejrychlejší žena Ivana Zbořilová závodící za BK SAK Karviná, u ní se časomíra zastavila na hodnotě 22:10.52. Téměř o sedm vteřin poradila celkově desátého a prvního v mužích do 23 let Tomáše Kubečku.  Mezi veteránkami zvítězila Martina Mazáčová z Ammyzying teamu, s časem 23:29,67 celkově čtrnáctá, naopak z dívek do třiadvaceti vyhrála Weronika Hliśnikowská. Časem 24:16.17 jen těsně porazila Nikol Baladovou.

Závod na deset kilometrů pak ovládli třicátníci. Nejrychlejší ze všech byl David Mikala z AKEZ Kopřivnice, vítězný čas byl 38:26.64. Druhý skončil s časem 38:52.45 David Flaša (DYCKY A JEDINĚ ABSTINENČNÍ REPRE). Třetí Jakub Koch se už o necelých deset vteřin  pod čtyřicet minut nedostal. Čtvrtý celkově, ale první v kategorii M40 byl Matěj Lukáš (41:03.88), šestý pak byl nejrychlejší padesátník Michael Řeháček s časem 42:14.41. Kategorii M60 pak ovládl časem 47:35.09 Emil Doseděl (NN2020).

Nejrychlejší ženou byla Adéla Bártová, která zaběhla čas 44:34.82, i zde obsadili stupně vítězů kompletně třicátnice. Stříbro totiž brala Zuzana Starečková (45:03:23) a bronz Libuše Horáčková z VŠB (45:05.65). Ta mohla litovat zdržení na startu, čistý čas počítaný od přeběhnutí startovního koberce měla druhý nejrychlejší, na závodech se ale vždy počítá čas od startovního výstřelu. Další první místo si připsala během jednoho večera Martina Mazáčová, vítězka mezi čtyřicátnicemi zabodovala časem 48:12.55. Kategorii Z50 opanovala Jarmila Petrová, její čas byl 55:54.05. V kategorii Z60 pak neměla konkurenci Dana Masárová, trať zvládla za 1:04:05.64.

Závod v Ostravě se vydařil, letos byl poprvé memoriálem Stanislava Špoka, „Chybí nám na startu, ale v našich srdcích stále je,“ řekl šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel na adresu celoživotního sportovce, který nevynechal jediný závod ze seriálů NIGHT RUN a WINTER RUN. Spokojeni byli i účastníci. „Krásně zorganizováno, s ničím nebyl problém, děkuji a těším se na fotečky,“ napsala na facebook například Markéta Kočí. Veronika Mikulová pak přidala fotku tří medailí s komentářem, že si závod užila ona i děti. 

Seriál NN NIGHT RUN nyní bude pokračovat v rychlém sledu – za týden se běží v Českých Budějovicích a 9. října pak bude nejoblíbenější závod Moravy v Olomouci. Ten bude pouhý den po zážitkové akci NEON RUN ve stejném městě. Běžci si pak dají měsíc pauzu a v půlce listopadu je čekají během jednoho víkendu poslední dva závody letošního seriálu WINTER RUN a to v Brně a Českých Budějovicích. A pak už se budou blížit Vánoce, které znamenají prosincové závody CHRISTMAS RUN v Olomouci, Mostě, Brně a Praze.

Sdílet

Galerie