Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Přes 1800 běžců na všech tratích.

NN Night Run v Praze nezklamal

NN Night Run v Praze nezklamal

Unikátní seriál nočních běhů NN NIGHT RUN se po letní pauze vrací, závod v Praze na Letné potvrdil pozici nejoblíbenějšího klání v Čechách. Stovky účastníků na všech tratích a ideální běžecké počasí dělalo radost pořadatelům i samotným účastníkům.

Dětí bylo přes dvě stovky, jen těch nejmladších do šesti let přitom dokončilo závod rovných osmdesát. Spolu s jejich rodiči tak bylo na trati více než stovka běžců a běžkyň. Značný zájem byl také o nesoutěžní Nutrend Family Run, tam si pro medaili na dvoukilometrové trase doběhlo nebo došlo více než šest set lidí.

Běh proti rakovině prsu měl jen o trochu méně účastníků. Vzdálenost byla tradičně zhruba pět kilometrů, trasu bohatou na ostré zatáčky, která navíc nebyla úplně rovinatá, proběhl nejrychleji Michal Černý, jeho čas byl 18:26.82. Druhý byl Denis Müller a o necelých deset vteřin třetí Václav Sedmidubský. Čtvrtý celkově, ale první z účastníků nad čtyřicet let byl stálý účastník seriálu nočních běhů Otto Císař z Night Run Teamu, po startu z hloubi pole byl jeho čas 19:14.03.

Nejrychlejší z běžců do třiadvaceti let byl Jan Lutovský, s časem 19:58.08 se vešel pod dvacet minut. Za jeho zády už finišovala nejrychlejší dívka do třiadvaceti let, tou byla v čase 20:05.34 Veronika Bartošová (NN2022). Necelou vteřinu zpět byla Simona Nekolová (SportObchod.cz), vítězka kategorie Z. Veteránky pak vyhrála Martina Setunská reprezentující SKI Sokol Zaječice (23.02.85). Rodinné týmy vyhráli Samuel a Pavel Hnykovy.

Závod na deset kilometrů dokončilo téměř čtyři sta běžců a běžkyň. Ovládli ho přitom běžci z kategorie M30, byli na prvních pěti místech. Nejrychlejším ze všech byl s přehledem Dominik Chlupáč (MIZUNO TEAM), který na minulém závodě v Mostě vyhrál kromě desítky i pětku. Tentokrát si na desítce připsal čas 34:57:35. Stříbro bral Tomasz Olejnik z Edi Teamu Zgorzelec (38:06.88) a bronz si odvezl Marek Zaoral reprezentující UrbanBajk, jeho čas byl 38:14.55.

Mezi čtyřicátníky vyhrál díky času 41:12.64 Ondřej Jílek z TJ Sokol Spořilov. I v padesátnících zůstalo vítězství v hlavní městě a to díky Pavlu Šimkovi z Prahy 4, který zaběhl čas 42:41.30. Kategorii M60 vyhrál tradiční účastník závodů Night Run Pavel Dušek, který běhá za Dušek kuchyně Brandýs, tentokrát se stopky zastavily na hodnotě 46:00.60.

Nejrychlejší ženou byla v čase 42:48,94 Olga Krčálová (NN2022), před kterou doběhlo jen jedenáct mužů. Kategorii Z30 vyhrála v čase 43:23.90 Ewelina Krawiec (Edi Team Zgorzelec), v Z50 nenašla přemožitelku známá tvář Katarína Třísková (48:14.81)a Z60 ovládla Štěpánka Vítovská (1:00:07.47). Novinku, která bude od pražského závodu součástí závodů seiálu NN NIGHT RUN, tedy štafetu, vyhráli Sandra a Theodora Oudovy.

Radost měly nejen stovky běžců a běžkyň, ale i šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel. „Praha nezklamala, bylo hodně účastníků, viděli jsme skvělé výkony a panovala skvělá atmosféra. Jsme nadšení a těšíme se do Českých Budějovic i na nejoblíbenější závod na Moravě do Olomouce,“ uvedl s úsměvem. Poslední dva závody čekají běžce prvního a patnáctého října. Už za týden se přitom mohou zúčastnit Škoda Fit půlmaratonu, který se běží v Plzni.

Sdílet

Galerie