Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Petra Vašinová porazila všechny muže

NN NIGHT RUN OLOMOUC

NN NIGHT RUN OLOMOUC

Při NN NIGHT RUN v Olomouci porazila Petra Vašinová všechny muže

 

Unikátní seriál nočních běhů NN NIGHT RUN doběhl do cíle. Velké finále se konalo na nejoblíbenějším moravském závodě v Olomouci. Účast byla enormní přes 1500  běžců.

 

Závod byl unikátní také tím, že si lidé mohli zaběhat už v pátek. Pro Olomouc novinkový zážitkový NEON RUN přilákal na start početné startovní pole, v němž si všichni užili běhu a barevných světel. Po proběhnutí pětikilometrové trasy, na které bylo osm neonových zón, si každý odnesl na památku medaili. Stejně jako v pátek, i v sobotu bylo na Hané babí léto se vším všudy a to jen lákalo k běhu.

 

Znát to bylo už při dětských závodech, kterých se v rámci 211 KIDS CUP zúčastnila dohromady téměř stovka nadšených malých běžců a běžkyň. Jako vždy následoval nesoutěžní NUTREND FAMILY RUN na necelé dva kilometry. Obrovský zájem pak byl o oba soutěžní běhy.

 

Zatímco ještě v Českých Budějovicích běželi téměř všichni účastníci charitativního závodu AVON BĚH za zdravá prsa bez čelovek, stále dřívější stmívání stálo za tím, že v Olomouci už skoro všichni čelovky měli. Při startu ve čtvrt na sedm nebylo divu. Skvělý výkon přitom podala Petra Vašinová. Ač bez čelovky, od začátku se držela v popředí a cílem nakonec proběhla  úplně první, žádný z mužů jí nestačil. Čas členky Nutrend Teamu byl 18:20.31.

 

Nejrychlejším z mužů pak byl Vladimír Svozil v čase 18:59.10. I za jeho zády  pak dobíhali vítězové. Celkově třetí Vít Pospíšil v čase 19:04.32 vyhrál veterány a čtvrtý David Hrdina byl nejlepší mezi muži to třiadvaceti let (19:24.92). Kategorii Z40+ vyhrála Eva Čurlejová, která si jako klub vyplnila trauma a zaběhla čas 21:37.93. Mezi dívkami do třiadvaceti let potom vyhrála Elen Melcrová a to díky času 23:00.79.

 

Na desítce, která ve čtvrt na osm už startovala za tmy, bral vítězství Filip Vabroušek z AK Zlín. Syn slavného ironmana hledajícího extrémní výzvy zaběhl čas 33:46.50 a vyhrál před Jakubem Šimkem (Morek.cz) jen o deset a půl vteřiny. Na trati samozřejmě nechyběl ani otec vítěze – Petr Vabroušek bral bronz mezi čtyřicátníky. V této kategorii byl v čase 36:22.86 nejrychlejší Jan Kočíb ze Štefko Running Teamu. V kategorii M50 vyhrál Dalibor Krikl (hnevotin nuclears) v čase 39:48.66. Mezi šedesátníky pak nenašel přemožitele Emil Doseděl závodící za NN2020, v jeho případě se časomíra zastavila na hodnotě 45:09.76.

 

Jen šest mužů bylo rychlejších než Klára Mirvaldová z klubu TJ VTŽ Chomutov, díky času 36:34.64 vítězka žen. V kategorii Z40 získala zlato Romana Svobodová Sedláková v čase 43:48.68, v Z50 Jitka Bachurková (Running zone) s časem 50:02.52 a v Z60 Milena Březinová (Kolárna), ta běžela čas 1:11:24.90.

 

Běžci a běžkyně byli po závodě nadšení. „Krásné to bylo, jako vždy parádní atmosféra, doběhly jsme to až do cíle,“ napsala na facebook Kateřina Truhlářová a přiložila fotografii s nohou v sádře. Poděkovala však slečně od zdravotníků a doufala, že stihne Christmas Run. Na ten záhy dostala od pořadatelů startovné zdarma. „To je bolestné,“ usmál se Tomáš Pavel, šéf pořadatelského týmu. „Děkujeme všem, kteří se letos zúčastnili závodů. Byl to zvláštní rok, ale my jsme ho zvládli. Snad už je nejen mezi běžci dost očkovaných na to, aby se další závody nerušily,“ dodal.

 

Letošní seriál NN NIGHT RUN, zjara poznamenaný pandemií koronaviru, tak zdárně doběhl až do cíle. To ale neznamená, že se bude organizační tým pod vedením Tomáše Pavla nudit. Na konci října totiž připraví pražský Nutrend Zombie Run, v listopadu si účastníci innogy WINTER RUN doběhnou v Brně a Českých Budějovicích letošní sérii přerušenou covidem a prosinec už tradičně patří závodům Christmas Run – letos budou v Olomouci, Mostě, Brně a v Praze.

Sdílet

Galerie