Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

V prosluněném a zmrzlém Brně byli nejrychlejší Vaníček, Kaláb a Žigo

V Brně konal druhý závod

V Brně konal druhý závod

Za krásného slunečného, ač mrazivého, počasí se v Brně konal druhý závod letošního seriálu innogy WINTER RUN a Českomoravského poháru v zimním běhu. I tentokrát se dařilo běžcům a běžkyním reprezentujícím MIZUNO TEAM, celkem brali čtyři medaile – dvě získal Jan Vaníček, po jedné Patrik Bejček a Gabriela Weissová.

V oblíbeném a již tradičním areálu KOMEC – Brno JIH se v sobotu sešla početná konkurence, jen těch nejmenších do šesti let bylo přesně padesát, pětadvacet chlapců a stejný počet dívek. Celkem bylo dětí zhruba o stovku více, podle věku běžely čtyři sta nebo osm set metrů, někteří si pak zaběhly ještě jeden kilometr. 

Závod s příznačným názvem Sprint 1 km přitom nejrychleji zvládl Jan Vaníček (MIZUNO TEAM / NIGHT RUN TEAM), který i tentokrát běžel v teplotách pod bodem mrazu bez trička. Měl jen sluneční brýle, kšiltovku, rukavice a šortky. Jeho čas byl 3:14.08. Druhý Jiří Hanousek (Road racing Podorlicko) zaběhl 4:18.94 a třetí Jaroslava Pokorová (Báječné ženy v běhu) 4:50.77. 

Stejně jako při prvním závodě v Hradci Králové bral Vaníček po závodu na kilometr medaili i na následující „čtyřce“, tentokrát to ale byl místo zlata bronz. Nejrychlejší ze všech byl tentokrát David Kaláb reprezentující AC Track & Field Brno, trasu dlouhou 4,3 kilometru zaběhl za 12:52.36. Druhý byl Patrik Bejček z Mizuno Teamu, v čase 13:35.15 překonal kolegu z týmu Vaníčka jen o vteřinu a půl. 

Další kategorie vyhráli tradiční účastníci závodů innogy WINTER RUN, v M2 to byl Martin Pisar z ML Tuning – CykloTrener (14:21.47) a v M3 David Hanke z NIGHT RUN TEAM (16:08.41). Mezi juniory byl nejrychlejší Jakub Janča, jeho čas byl 17:35.02. 

Vítězství mezi ženami a zároveň v kategorii Z2 si připsala díky času 16:23.04 Svitlana Inchenko. Zlato v kategorii Z1 brala Adela Kočí (PENCOcz), její čas byl 18:38.32. Jen o osm vteřin byla pomalejší Barbora Žalicovská, která stála na startu zbytečně vzadu. Čas od přeběhnutí startovní čáry totiž měla lepší než vítězka, na závodech vždy ale pořadí určuje čas od startovního výstřelu. Kategorii Z3 vyhrála Melánia Baliaková (#GLADIATORRACETEAM) v čase 18:51.42, v MJZ dominovala Jevhenija Murnyk, zaběhla 20:34.42. Mezi rodinnými týmy opět vyhráli Mazáčovi.

 Hodinu po startu „čtyřky“ se na trať vydali běžci a běžkyně, které čekala dvojnásobná vzdálenost. S náskokem přes minutu vyhrál v čase 26:06.61 David Žigo (PROefekt team), druhý byl David Kaláb, který už ten den jeden závod vyhrál. Třetí pak byl další závodník z kategorie M30 Erik Flajžik (Ak Holíč) v čase 27:15.11. I na závodu na 8,6 km vítězily známé tváře, v M40 Jiří Chyba z Nutrend Specialized (28:18.10), v M50 Petr Lochman závodící za Lochnessky (30:25.38). V čase 31:24.98 pak finišoval vítěz kategorie M12 Martin Němčák (TJ Sokol Troubky). 

Nejrychlejší ženou, kromě těch závodících ve štafetách, byla Tereza Tůmová z SK Skol Brno, která vyhrála díky času 32:16.08. Po vítězství v rodinných týmech na krátké trati si pro další zlatou medaili doběhla Martin Mazáčová z NN Night Run Teamu, „osmičku“ zaběhla za 33:54.49. Další vítězství si díky času 35:22.98 pak připsala Blanka Lochmanová (Lochnesky). Štafety tentokrát vyhráli Vojtěch Čabala a David Kopeček z Rabbits Znojmo, jejich čas byl 29:28.68. 

Spokojení ale byli snad všichni, každou z tratí běžely stovky účastníků a o úsměvy nebyla nouze. „Vy to prostě umíte! Děkuju moc za nakopnutí do nové sezóny,“ vzkázala pořadatelům přes sociální sítě například Aneta Penčáková a její pochvalný komentář nebyl rozhodně ojedinělý.

A pozitivní ohlasy zněly také od pořadatelů. „Dneska vyšlo super počasí, svítilo slunce, ale teploty pod nulou skvěle sedí k zimnímu běhání. Byla radost sledovat, jak si závodění všichni užívají a těšíme se za týden do Českých Budějovic,“ zhodnotil víkend šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel.

Sdílet