Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

V mrazivé Praze vyhrál Jan Vaníček

Běžel bez trička

Běžel bez trička

Přes patnáct stovek běžců a běžkyň přilákal INTERSPORT CHRISTMAS RUN v Praze, který se konal první prosincovou sobotu. Vytrvalé sněžení se postaralo o skutečně vánoční atmosféru, kterou jen dotvářely známé písničky a červené santovské čepice všude, kam se jen člověk podíval.

Sněhu se nezalekly desítky dětí, které si zaběhaly v rámci nesoutěžního běhu NN KIDS CHRISTMAS RUN spolu s hendikepovanými sportovci, ti závodili pod heslem NO FOOT NO STRESS. Měřený čas pak už měli účastníci závodu na jeden kilometr. Nejrychlejší byl v čase 3:32.43 Martin Hedl, druhá byla Michaela Maniková (Širotky), která zaběhla 3:44.27 a třetí Marína Pavlátová (MIZUNO TEAM) za 4:06.71.

Na trasu pětikilometrového závodu INTERSPORT CHRISTMAS NIGHT RUN vedeného podél Vltavy se pak v pět hodin večer vydaly stovky lidí. Nejrychlejší ze všech byl Jan Vaníček, na závodech NIGHT RUN a WINTER RUN pořádaných týmem kolem Tomáše  Pavla dobře známý. Závodník v barvách MIZUNO TEAM / NIGHT RUN TEAM opět neměl triko, jen šortky a čepici. Na startu si oblékl ještě teplé rukavice a pak zvítězil časem 19:12.81. Přesně o vteřinu a půl za ním finišoval Lukáš Imríšek (REABA – Realiz Team).

Třetí byla další známá tvář Jiří Chyba (Nutrend Specialized). I on se vešel časem 19:47.28 pod dvacet minut a zároveň vyhrál kategorii čtyřicátníků. Pátý celkově doběhl v čase 20:07.18 vítěz padesátníků Michal Michálek (Mlazice), který patří k vytrvalecké špičce ve středních Čechách už desítky let.

O další dvě pozice zpět byla nejrychlejší první žena. Jana Pekařová zaběhla čas 20:18.96. V kategorii Z40 byl nejrychlejší Martina Pohořelá (24:07.69), v Z60 Drahomíra Popracová (28:16.08) a v Z50 Hana Lacinová z NN2023 (28:42.65) startující z prvních řad. Na nejvyšší stupínek si stoupl také Tomáš Stařecký, který do kolonky klub vyplnil To jsou oni!, zaběhl čas 30:55.87 a vyhrál šedesátníky.

Oblíbený závod tradičně startující u Rudolfina, kde měl také cíl, si běžci skvěle užili. Někteří měli cestu na závod poněkud komplikovanou dopravu, protože sněhová kalamita stála například za výrazným zpožděním vlaku z Plzně. Sníh dotvořil vánoční atmosféru a bojovat s chladem pomohlo kromě běhu také občerstvení v cíli, zejména pak teplé nápoje. K tomu si každý z cíle odnesl originální medaili s Panem Perníčkem. „Bylo to skvělé. Těžký terén, všichni předvedli skvělý výkony,“ zhodnotil například Kamil Veber.

Jiní už mají od doběhu v hlavě další plánovaný start, třebaže bude až za téměř tři měsíce. „Další skvělý závod za mnou a těším se na 24. 2. 2024,“ uvedl David Basovníček. Na konci února totiž v hlavní městě vyvrcholí šestidílný seriál innogy WINTER RUN, který bude zároveň Českomoravským pohárem v zimním běhu. Celý seriál začne 13. ledna v Hradci Králové. „Startovní listiny jednotlivých závodů se už začínají zaplňovat a my se těšíme, že zase o něco posuneme rekordní počty startujících z letošního roku,“ uzavřel šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel.

 

Fotografie: https://photo.lopataa.site/event/christmas-run23-praha

Pod záštitou Praha 1.

Sdílet