Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Úspěšný boj s muži

Při NN Night Run Liberec braly ženy hned tři třetí místa

Při NN Night Run Liberec braly ženy hned tři třetí místa

Super den nad Libercem. Tak zhodnotili pořadatelé třetí závod letošního seriálu nočních běhů NN NIGHT RUN, kde běželo skoro tisíc pět set účastníků. Běžci a běžkyně při něm mohli sledovat i polární záři nad Ještědem. 

Závodní program v prosluněném odpoledni jako vždy zahájila Alexova velká cena pro hendikepované, následovaly závody dětí KIDS CUP s více než třemi sty atletickými nadějemi na startu. Rekordní účast pak hlásil i Fénix run, první ročník charitativních běhů, ze kterého může být podpořena hned osmička nadací. Role startérů se přitom ujali Jakub Děkan a Tomáš Magnusek. 

Další osobností pak byla zástupkyně firmy Avon Petra Dolanová, která přivítala účastníky Avon běhu za zdravá prsa a následně se s nimi sama vydala na trať. Závod na pět kilometrů přitom vyhrál tradiční účastník běhů pod taktovkou Tomáše Pavla Jan Vaníček závodící za NIGHT RUN TEAM a MIZUNO TEAM, jako vždy běžící bez trička. Jeho čas byl 18:32.2. 

Startoval přitom jen pár minut potom, co zaběhl za 3:09.66 jeden kilometr. Ve sprintu ho však překonal Vojtěch Novotný, který se jen o necelou vteřinu nedostal s časem pod tři minuty. Famózní výkon, stejně jako absolutně třetí čas Terezy Hujerové, ta běžela 3:35.87. 

Ale zpět k závodu na pět kilometrů, který se konal v kopcích okolo Ještědu. Druhé místo celkově patřilo dalšímu tradičnímu účastníkovi, Martinu Pisarovi (ML Tuning – CykloTrener Varnsdorf), kterému ale čas 19:01.01 zajistil vítězství mezi čtyřicátníky. Třetí pak v čase 21:17.70 finišovala vítězka ženské kategorie do 23 let, Kristýna Zemanová z AC Slovan Liberec.

Zlato si odvezli také za čas 22:56.00 Vít Beneš (Sokol Benátky nad Jizerou) v kategorii M23, za 22:56.25 Pavla Divišková (GoofFellas Hybrid Gym Liberec) v kategorii Z40+ a za 23:59.31 Marcela Kožená (Pekelní běžci Česká Lípa) v kategorii Z. V kategorii rodinných týmů vyhrál MIZUNO TEAM, za který běželi Lukáš a Jan Farští. První z jmenovaných dokonce doběhl čtvrtý v celkovém pořadí. 

Úspěchy závodnic na startu pak korunoval závod na deset kilometrů, i v něm patřilo třetí místo zástupkyni něžného pohlaví a to Zuzaně Gejdošové (Škaba), zaběhla čas 40:17.56. První přitom doběhl Roman Svatoš (FYZIO SPORT Liberec) v čase 37:00.09, o dvě minuty čtyřicet vteřin druhý byl Tomáš Wolf (Runbo Team Liberec). 

Čtvrté místo patřilo první štafetě, ve které běželi Jan Vaníček a Simona Nekolová (MIZUNO TEAM / NIGHT RUN TEAM) a zaběhli čas 40:52.79. I kategorii M30 vyhrál Vaníček, jmenoval se Václav a jeho čas byl 42:45.38. Skvělý výkon předvedl i vítěz padesátníků Vít Suchánek (Fojtka), v cíli za 43:58.41. Tradiční jméno je u vítěze šedesátníků, i tentokrát to byl Pavel Dušek závodící za Dušek kuchyně Brandýs nad Labem, jeho čas byl 46:47.77. 

V kategorii Z40 zvítězila Helena Daďourková z RunBo Team Liberec, její čas byl 48:36.06. I v kategorii Z50 zvítězila známá tvář a to Melánia Baliaková (#GLADIATORRACETEAM), která zaběhla 51:20.35. V kategorii Z60 pak nenašla přemožitelku Veronika Čílová, její čas byl 1:00:27.91. 

Závodní odpoledne a večer si všichni naplno užili, nijak nevadil ani krátký déšť před startem desítky. „Bylo to opět skvělé… Trasa, atmosféra, setkání s přáteli,“ uvedla například Petra Nerudová. Jako vždy se usmíval i šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel. „V Liberci by to bez kopců a deště snad ani nešlo, ale na závody bylo krásné počasí. Liberec byl rekordní a je vidět, že byli závodníci spokojení. Už se těšíme za dva týdny do Brna,“ zhodnotil líberecký závod.

SLEVA NA MIZUNO 20% 
KÓD: NRliberec
11.5.-20.5.2024
https://www.behani.cz/novinky-mizuno/

Pódiové umístění MIZUNO TEAMU:

1km
2. místo Jan Vaníček
5km
1. místo Jan Vaníček
Rodinný běh
1. místo Lukáš Farský
2. místo Jan Farský
10km štafety
1. místo Jan Vaníček a Simona Nekolová

Sdílet