Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Tajemství pravé italské pizzy

Jsou vlastně tři.

Jsou vlastně tři.

Jsou vlastně tři. Za prvé je to pečlivě připravené kváskové těsto, kterému necháme den ke správnému vykynutí a fermentaci. Za druhé to jsou kvalitní suroviny – na rajčatovou omáčku, zvanou sugo i na oblohu. A za třetí pořádně roztátá kamenná kamna. Nebo nová trouba Gorenje OptiBake, která si vzala z tradiční pece to nejlepší, aby vám umožnila připravovat i doma dobroty jako v tradiční italské pizzerii.

S novou troubou ale rozhodně nezůstane jen u pizzy. Tato talentovaná pomocnice totiž rozšíří vaše kulinářské možnosti. Dokonce i na dálku prostřednictvím mobilu a aplikace. Můžete tak vyzkoušet jídla, na která jste si zatím netroufli, anebo si připravit něco dobrého dopředu a pak jen zapnout troubu na dálku, až se třeba budete vracet z nočního běhu domů. Místo prázdné kuchyně na vás bude čekat čerstvě připravená horká dobrota, jakoby na vás celou dobu někdo myslel a chtěl vám udělat radost.

Spousta úkolů najednou

Nové trouby mají díky inovativnímu konstrukčnímu řešení mimořádně velký plně využitelný objem 77 l a patentovaný tvar vnitřního prostoru HomeMade po vzoru tradičních klenutých pecí na dřevo. Právě tento oblý tvar zaručuje spolu s cirkulací vzduchu MultiFlow 360° profesionální rovnoměrné pečení i přípravu více pokrmů najednou bez smíchání vůní a chutí, a to až na pěti úrovních najednou. Zvládnete tak najednou klidně pečený základ pro polévkový krém, předkrm, hlavní jídlo s přílohou a dezert.

Jako z kamenné pece

Nové trouby mají opravdu velký rozsah. S přesností na jeden stupeň můžete volit teplotu od 30 °C ideální třeba pro podporu kynutí až po mimořádných 300 °C, což je teplota, při které si doma připravíte skutečně chutnou a křupavou pizzu, focacciu, tortilly a řadu dalších dobrot, které potřebují pořádně rozpálenou troubu nebo pec s rovnoměrným prouděním vzduchu.

Mají dokonce samostatný program Pizza právě pro pečení těchto dobrot při 300 °C, takže nic nebrání tomu, abyste doma začali podávat nejlepší pizzu ve městě. A nebojte, že necháte hosty čekat. Díky funkci PreHeat bude předehřátá během pěti minut a vše ostatní už je jen otázkou krátké doby, kdy si třeba můžete dát spolu skleničku dobrého vína.

Šéfkuchařem opravdu jednoduše

Nové trouby Gorenje OptiBake mají programovací modul až s 22 vyzkoušenými automatickými programy i pro začátečníky. Vše, co musíte udělat, je zvolit jen typ jídla a hmotnost, a stisknout start. O zbytek se postará trouba.

Mají ale i funkci StepBake pro pečení ve dvou nebo třech krocích pro zkušenější kuchaře. Pečení v krocích se hodí při přípravě pokrmů, které vyžadují v průběhu přípravy změny teploty. Jako třeba u lasagne, které je potřeba nejprve péct při střední teplotě, aby se všechny ingredience chuťově propojily. A na závěr je krátce zprudka zapéct, aby povrch krásně zezlátl a pokryl se zapečenou šťavnatou krustou. S pečením v krocích vše potřebné zadáte na začátku a během přípravy pokrmů už nemusíte nic měnit.

Pára i teplotní sonda: poslové božsky lahodné chuti

Na pomoc si můžete přizvat i páru v podobě funkce SteamAssist u modelů se zásobníkem na vodu nebo funkce ExtraSteam,  kdy stačí nalít vodu do pekáče a zapnout parní funkci, která generuje páru přesně v okamžicích, kdy je to potřeba. Právě pára zaručí, že bude maso plné šťávy, pečivo nadýchané a zelenina svěží, křupavá a zachová si vitaminy, minerály i původní barvu a strukturu.

Některé modely mají i teplotní sondu, která se spolu s programem pro automatické pečení masa postará, aby bylo propečené přesně tak jak potřebujete. Až ten kýžený okamžik nastane, dá vám sama vědět, že je čas chystat stůl.

Fritování bez tuku

Pro ty, co jedí zdravě, ale rádi by si dopřáli chuť křupavé a šťavnaté smažené dobroty bez tuku, je tu funkce AirFry. Funguje podobně jako horkovzdušná fritéza a během chvilky připraví třeba hranolky nebo obalované rybí nugetky jen s kapkou oleje nebo úplně bez něj.

Snadné užívání

Nechcete ztrácet dlouhým čtením návodů? Nemusíte. Noví pomocníci se totiž ovládají snadno a intuitivně prostřednictvím centrálního ovládacího knoflíku a velkorysého displeje. Pro milovníky nových technologií jsou některé trouby vybavené i funkcí ConnecLife – ty pak jdou snadno ovládat i na dálku přes aplikaci, která je navíc i zdrojem tipů a receptů.

Mezi dalšími vymoženostmi nových trub Gorenje OptiBake je i pomalé pečení, šetrné rozmrazování, ohřev talířů a mnoho dalších. K pohodě v kuchyni přispívá i postupné tlumené dovírání dvířek nebo teleskopické výsuvy na dvou úrovních. Vnitřek trub je z mimořádně odolného smaltu SilverMatte, který se snadno udržuje v čistotě; podle modelu pomocí pyrolýzy, páry nebo díky katalytickému krytu ventilátoru.

https://cz.gorenje.com

Sdílet