Souboj synů slavných otců na NN NIGHT RUN

Vabroušek překonal Sýkoru

Vabroušek překonal Sýkoru

Vedro a retro. Takový byl další závod seriálu NN NIGHT RUN, který jako vždy v srpnu přivítal Most. 

Severočeská metropole o víkendu doslova žila sportem, kromě Olympijského festivalu u jezera Most tam v sobotu mířila i řada vytrvalců na další závod z unikátního seriálu nočních běhů. Letošní 10. ročník byl ve znamení retro a to co se týká hudby i oblečení mnoha účastníků. 

Jako vždy nejprve startovala ALEXOVA cena pro hendikepované a pak se na start postavily děti v rámci The Playground KIDS CUP. Těch bylo opravdu hodně, jen těch nejmenších do šesti let závodilo bezmála sto. Početné byly i další věkové kategorie a děti si závody skvěle užívaly, každý dostal v cíli medaili.
Dalšími závody byl charitativní FÉNIX RUN na dva kilometry, kde běžci pomáhali osmi nadacím a neziskovkám. Celé jejich startovné šlo na transparentní účet, závodníci dostali kromě medaile také tričko a rozhodně nebylo nutné celou dobu běžet, proto se hlásily i děti nebo rovnou celé rodiny. 

Nejrychlejší byl Bořivoj Čejka (Triathlon Team Chrudim) v čase 8:44.17, který následně ještě bral třetí místo na kilometru a na „pětce“. Mezi ženami vyhrála Zuzana Fialová, která zaběhla 10:29.97. Následoval SPRINT 1km, kde si mohli účastníci otestovat, jaký čas zaběhnou na jednom kilometru. Tratí doslova prolétl pořadatelům dobře známý Jan Vaníček, měl čas 2:14.42, mezi ženami vyhrála Andrea Linková (FK Mladá Boleslav) v čase 3:28.00. 

Ve tři čtvrtě na osm startoval AVON BĚH za zdravá prsa na pět kilometrů. Nejrychlejší byl Jakub Patúc z TJ VTŽ CHOMUTOV,z.s. (17:15.76), druhý byl nejlepší veterán Radim Filip Drážďanský v barvách AK Duchcov (17:35.49) a třetí pro změnu vítěz kategorie do 23 let Bohumír Brejcha z Mostu, zaběhl čas 19:06:79. 

Mezi ženami vyhrála Ivana Vávrů ze stejného klubu jako vítěz, její čas byl 20:49.67, jen o pozici horší byla Jana Filová (BK Běkodo Teplice), díky času 21:35.34 nejrychlejší v kategorii Z40+. Mezi ženami do 23 let pak vyhrála Timea Berná v čase 23:18.37. Co se rodinných týmů týká, nejlepší součet časů měli Michal a Sebastian Musilovi. 

V závodě na deset kilometrů si to rozdali dva mladí běžci, oba synové slavných vytrvalců. V čase 34:44:16 byl nakonec o necelých sedm vteřin rychlejší Filip Vabroušek (AK Zlín), Jan Sýkora (TJ Dukla Praha) doběhl druhý. Třetí pak byla nejrychlejší štafeta, Michal Tomášek a David Kubias (Běžecké tréninky on-line) zaběhli společnými silami čas 37:06.20. 

V kategorii M40 vyhrála známá tvář, Jiří Chyba z Nutrend Specialized (38:12.64), v M50 Josef Procházka v barvách ELEVEN RUN TEAM (38:38.34). Kategorii M60 vyhrál už tradičně Pavel Dušek (Dušek kuchyně Brandýs nad Labem), tentokrát to bylo díky času 47:44.30. 

První ženou v cíli byla další známá tvář, mladá Eliška Anna Milfait, ta ale běžela ve štafetě, nejrychlejší ženou na „desítce“ tak byla Zuzana Kotěšovcová (Happy Loop) v čase 43:52.55. Zlato v kategorii Z30 brala Kamila Podzimková (BK FC Kadaň) za čas 47:46.66, v Z60 Zuzana Vítková (Rozběháme Most) za 48:21:20. Ke skvělému času jí možná pomohl společný výběh po trati, který před závodem hned dvakrát uspořádala právě skupina Rozběháme Most. V kategorii Z50 vyhrála Věra Mrnková z BK Louny za čas 51:06.18.

Závod opět provázela skvělá atmosféra, což ocenil i šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel. „Bylo to super, všem běžcům děkujeme za účast a těšíme se do Prahy. Poslední srpnový den tam poběžíme zážitkový Mizuno Neon Run a o čtrnáct dní později NN Night Run. Na své si tak přijdou ti, kteří si rádi běh jen užívají stejně jako ryzí závoďáci,“ pozval na nejbližší akce. Podzimní sezona je již za dveřmi.

Fotogalerie: https://photo.lopataa.site/event/night-run24-most

Děkujeme Statutárnímu město Most a Ústeckému kraji za finanční podporu.

SLEVA NA MIZUNO 20% 
KÓD: NRmost
7.8.-14.8.2024
https://www.behani.cz/novinky-mizuno/

Sdílet