Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Škoda FIT půlmaraton

Přilákal 1400 běžců

Přilákal 1400 běžců

Plzeň díky Škodovce žila pohybem!

Na 1400 běžců ve nejrůznějších kategoriích, skvělé sportovní výkony a především báječná atmosféra velkého závodu, kterou si užili malí i velcí, „profíci i hobíci“. To byl sedmý ročník Škoda FIT půlmaratonu, který se odehrál v neděli 18. září v Plzni. Akce pod křídly Škoda Group, která vedle samotných závodů pro dospělé i děti tradičně nabídla i bohatý doprovodný program, se tak opět stala jednou z největších sportovních událostí pro veřejnost na západě Čech. Na půlmaratonu, kterému nakonec poměrně přálo i počasí, samozřejmě opět nechyběly desítky závodníků ze Škodovky, přičemž někteří si připsali ve své kategorii i medailová umístnění. Jak velký zájem o škodováckou akci opět byl, dokázal i fakt, že organizátoři vyprodali celou kapacitu štafet a to jak čtyřčlenných, tak i dvoučlenných. A kdo byl v neděli na trati hlavního závodu vůbec nejrychlejší? Borec v dresu plzeňského klubu AK Škoda Plzeň, Tomáš Jaša, ve skvělém čase 1 hodina a 11 minut. Mezi ženami pak Petra Šmákalová v čase 1 hodina 25 minut.

To nejpodstatnější ale nebyly rekordy, ale fakt, že Škoda FIT se stovkami účastníků opět naplnil své motto: Žijeme pohybem! 

Děkujeme za podporu Magistrátu města Plzeň a hlavně prvnímu náměstkovi primátora Mgr. Romanovi Zarzyckému, který udělil záštitu a pomohl při povolování nové tratě. Trať musela být změněna týden před akcí díky FC Viktoria Plzeň.

Sdílet