Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Proč se nemusíte bát cukru #2

SPORTOVNÍ GELY

SPORTOVNÍ GELY

SPORTOVNÍ GELY

Častou otázkou bývá, jak doplnit energii, aby člověk nehladověl, doplnil energii, ale zároveň aby zažívací trakt nezatížil natolik, aby si nepřivodil ještě nějaké zažívací obtíže? Profesionální sportovci vědí, že minimálně 50 % jejich úspěchu dělá správně nastavená strava a vyzkoušené doplňky již v tréninkové zátěži.

Hobby závodníci, kteří běhají 5 nebo 10 km dlouhé tratě na oblíbených městských běžeckých sériích, jako je NN NIGHT RUN, často podceňují přípravu v oblasti sportovní výživy.

Sami se na stánku setkáváme s těmito reakcemi: "Nepotřebuji to. Stačí voda. Je tam moc cukru. Je to chemie. Neznám to nebo nevím, co to se mnou při běhu udělá" . Velice častá, v tomto případě neopodstatněná, je reakce na přítomnost cukrů.

Jak je to nejen s cukrem ve sportovní výživě při intenzivním výkonu, kdy a jak může být efektivní pro dosažení vytouženého cíle? 

Pro jednoduché objasnění jsme vytvořili 3 animace s použitím základních produktů – doplňků stravy pro sportovce, které se obvykle doporučují při sportovní aktivitě:

 

ENERGIE VE FORMĚ SPORTOVNÍHO GELU

Jak efektivně doplnit energii během intenzivní sportovní zátěže

Asi největším oříškem bývá doplňování potřebné energie a řešení energetických krizí při sportech s vysokou tepovou frekvencí. Při náročné fyzické aktivitě se nám nedostatečně prokrvuje náš zažívací trakt, a proto je nutné přijímat energii a živiny především v lehce vstřebatelné formě s maximální využitelností pro organismus. Dále je důležité myslet i na formu, jakou budeme energii doplňovat. Forma klasické pevné stravy je pro mnohé nepředstavitelná i vysoce nepraktická. Proto doporučujeme formu energetického gelu, který zajišťuje jednoduchý příjem v praktickém balení sáčku nebo tuby.

 

ENDUROSNACK GEL

Představuje účinný zdroj energie, která je pro vás připravena v lehce stravitelné formě gelu. ENDUROSNACK obsahuje dva typy sacharidů, čímž zajištuje ještě efektivnější využití energie. Díky obsahu značkového disacharidu isomaltulózy (Palatinose™), se energie uvolňuje postupně a vy tak vydržíte déle aktivní. Jedinci, kteří hledají tu správnou podporu pro sportovní aktivitu, určitě ocení i obsah taurinu, glicinu a BCAA (esenciálních aminokyselin). Optimální použití je v první etapě tréninku či závodu

CARBOSNACK GEL

Spolu s dalšími účinnými látkami je ideální pro rychlé doplnění energie a řešení energetické krize v průběhu fyzické zátěže s vysokou tepovou frekvencí. Obsažený vitamín B3 přispívá ke snížení únavy a vyčerpání a podporuje normální činnosti nervového systému. Dalším benefitem je přítomnost cholinu, který přispívá k normálnímu metabolismu lipidů.

CARBOSNACK GEL WITH CAFFEINE

Rychlá energie s obsahem elektrolytů a dávkou 60 mg kofeinu pro ještě efektivnější podporu sportovního výkonu. Součástí jsou dva typy sacharidů, což zajistí lepší využití energie a vitamín B3, který přispívá ke snížení únavy a vyčerpání.

Sdílet