Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

PŘI WINTER RUN V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH NEDAL DAVID VAŠ SOUPEŘŮM ŠANCI  

Krásné jarní počasí

Krásné jarní počasí

 

Krásné jarní počasí měli běžci a běžkyně na dalším závodě seriálu innogy WINTER RUN, který je zároveň Českomoravským pohárem v zimním běhu. Teploty byly při devátém ročníku v Českých Budějovicích nad nulou a svítilo slunce, co víc si jen mohli účastníci přát? 

Velký zájem byl už o závody děti, pořadatelé předem avizovali, že je vyprodáno a na tratích o délce 400 a 800 metrů bylo pořádně živo. Jen těch nejmenších dětí do šesti let bylo více než sedmdesát, dále pak byly kategorie jako vždy po třech letech, rozdělené na chlapce a dívky. 

Ani v Českých Budějovicích nechyběla letošní novinka, zkusit si zaběhnou „ostrý“ kilometr chtělo více než dvacet zájemců, nejrychlejším z nich byl Lukáš Procházka (Svídnický extrém) v čase 3:55.94, za ním pak doběhli Jindřich Šmíd (PSP Klub Koloběhu Plzeň) za 4:24.56 a Tereza Buštová (TJ Sokol ČB), která zaběhla 4:36.57.

Na stovky se pak počítalo startovní pole závodu na čtyři kilometry, kde si vítězství připsal domácí David Vaš, pravidelný účastník budějovických závodů WINTER RUN a NIGHT RUN. Čtyři kilometry zvládl běžec reprezentující MIZUNO TEAM v čase 13:11.02. Ani třetí závod nevynechal Jan Vaníček (MIZUNO TEAM / NIGHT RUN TEAM) a po vítězství v Hradci a třetím místě v Brně zkompletoval svá medailová umístění, byl druhý (13:43.02). Nutno dodat, že kromě první dvou běžců běžela za MIZUNO TEAM také Marína Pavlátová, druhá v juniorkách. 

Na třetím místě za nejrychlejší dvojicí byl nejrychlejší junior Jakub Dohnal z Častrova, zaběhl čas 14:19.40. O šest vteřin za ním dobíhal Jiří Bradáč (A. C. Sparta Praha), vítěz kategorie M2. I mezi ženami zvítězila známá tvář, Ulrike Schwalbe (ASC Marktrodach) zaběhla čas 15:35.07, nejrychlejší juniorkou pak byla drobná Anna Eliška Milfait (DUKLA PRAHA) v čase 16:19.64. Ta pravidelně vítězí v závodech dětí a nyní ukázala, že se prosadí i mezi podstatně staršími soupeřkami. O necelou vteřinu porazila vítězku kategorie Z1 Anetu Mikšíkovou. Rodinné týmy vyhrály Lenka a Lada Švecovy. 

Ještě více závodníků než na čtyřech kilometrech se jich sešlo na startu „osmičky“ a ještě výraznější byl dominance vítězného Davida Vaše. Zaběhl čas 25:53.47 a druhého Jiřího Chybu (Nutrend Specialized), vítěze kategorie M40, nechal za svými zády o dvě minuty a jednadvacet vteřin. Třetí pak byl Miroslav Vilím v čase 28:55.73. Čtvrtý celkově doběhl vítěz nejmladší kategorie David Ardamica a mezi padesátníky vyhrál Pavel Skalka (CBC TEAM) v čase 31:29.02. 

První ženou v cíli byla Petra Vargová, její čas byl 33:11.74. Kategorii Z30 ovládla Kristina Mrázová (35:56.74) a Z50 Martina Holfeldová (36:09.64). Juniorky pak vyhrála Marína Pavlátová v čase 37:22:51. Velký boj pak byl o vítězství mezi štafetami – známý tandem Jan Linhart a Lukáš Čermák (NN2024) měli tentokrát silné soupeře v dvojici Kateřina Emingerová a Jan Vaníček (MIZUNO TEAM / NIGHT RUN TEAM). V čase 31:36.94 vyhráli, ale jen o pět vteřin. Sečteno a podtrženo, i osm kilometrů znamenalo dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili pro MIZUNO TEAM, boty Mizuno Wave Rebellion Pro jsou prokazatelně hodně rychlé boty.

 Všichni běžci a běžkyně dostali v cíli medaili a pandou, občerstvení a o dobrou náladu nebyla nouze. Pozitivní pak byly i komentáře na sociálních sítích. „Můj první závod. Bylo to skvělý,“ uvedla například Vendy Křížová. 

Samý úsměv byl i šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel. „Počasí dneska vyšlo parádně, nebyl to pravý zimní běh, ale myslím, že to běžcům vůbec nevadilo, všichni si to užívali a to je pro nás ta nejlepší odměna,“ zhodnotil den. Běžce teď čeká jeden volný víkend a následovat bude druhá polovina seriálu se závody v Ostravě, Olomouci a velké finále v Praze.

Sdílet

Galerie