Při NN NIGHT RUN si tři vítězství během jednoho večera připsal Vitalij Reznik

Téměř dva měsíce museli pravidelní účastníci a účastnice unikátního seriálu NN NIGHT RUN čekat na další závod. A dočkali se, závod v Českých Budějovicích se přitom konal v typickém podzimním počasí. 

Ani déšť neodradil nejmladší účastníky od závodění, dětí do šesti let doběhlo sto devatenáct, někteří spolu s rodiči. Na desítky se počítali i závodníci a závodnice ve starších kategoriích. Všichni obíhali náměstí Přemysla Otakara II, jedno z největších v republice, a to podle věku jednou až čtyřikrát. 

Naopak do blízkého okolí, konkrétně Smetanových sadů, a hned čtyřikrát po mostě přes řeku, pak zavedla trasa účastníky dvoukilometrového FÉNIX RUN. Celé vybrané startovné z tohoto rodinného závodního běhu bez tlaku na výkon bylo věnováno osmi nadacím. Nejrychlejší byl Jan Jakub Klement z FC Nové Hodějovice, zaběhl čas 8:30.47, druhá byla Míša Frumarová (8:49.72) a třetí Johana Dobnerová (8:55.67).

 Následně se postavili na start běžci a běžkyně, kteří se chtěli otestovat na trati SPRINT 1km. S velkým náskokem vyhrál v čase 3:10.09 Vitalij Reznik (NIGHT RUN TEAM), druhý byl Jan Macho (Running & Fitness Team Macho), který zaběhl čas 3:33.73. Třetí byl Augustin Plátenka v čase 3:39.13. 

Za stmívání už vyběhli na trasu podél řeky Vltavy, do Stromovky s přeběhem mostu a návratem do centra města startující v závodě AVON BĚH za zdravá prsa. Kvůli uzavření jednoho z mostů je čekala upravená trasa, ale kouzelná atmosféra běhu plného světelných instalací a zářivých prvků zůstala zachovaná. 

Další vítězství si připsal Vitalij Reznik. Přestože nevybíhal z první řady, zaběhl čas 17:22.89 a nikdo na něj nestačil. Druhý byl díky času 18:30.73 Pavel Štěpaník (AK ŠKODA Plzeň), třetí Michal Mazáč (NN Night Run Team), jehož čas 19:48.87 pomohl k vítězství v rodinných týmech. I na dalších dvou místech byli vítězové svých kategorií – Patrik Pilař bral zlato v kategorii M23 (19:52.51), David Tomeš z #tymdejvid v M40+ (20:08.97). 

Mezi ženami byla nejrychlejší známá tvář Ulrike Schwalbe (ASC Marktrodach) závodící v kategorii M40+, její čas byl 20:47.65. Rychle se jí ale blíží mladá Eliška Anna Milfait (FLYING ANGELS CLAN), tentokrát byla už jen o necelých devět vteřin za jejími zády a dominovala mezi dívkami do 23 let. Kategorii Z pak vyhrála Kerstin Macho (Runnging&Fitness Team Macho) v čase 22:18.81. 

Noční běh se vším všudy pak čekal všechny v rámci desetikilometrového závodu NN NIGHT RUN, běžely se dva pětikilometrové okruhy. A do třetice byl první Vitalij Reznik. Vyhrál v čase 36:14.06. Druhý byl Martin Pekař (TEMPO MAKERS VODIČI), který zaběhl čas 36:32.95 a třetí David Ardamica (TJ lokomotiva Veselí nad Lužnicí), jeho čas byl 37:09.64. Kategorii M40 vyhrál Michal Černý (Trisk ČB) v čase 39:13.45, M50 Luboš Rákosník (Jihočeský klub maratonců) s výsledkem těsně pod 40 minut (39:59.05) a M60 už tradičně Pavel Dušek (Dušek kuchyně Brandýs nad Labem), tentokrát díky času 44:36.82. 

První ženou v cíli byla Ulrike Schwalbe, ta však běžela štafetu, kterou s Miroslavem Kadlecem vyhráli v čase 43:59.54. Nejrychlejší ženou běžící deset kilometrů tak byla Pavlína Kusá v čase 44:12.49. Kategorii Z40 vyhrála v čase 44:34:58 Martina Mazáčová, která už za sebou měla závodních pět kilometrů, v Z50 nenašla přemožitelku Martina Holfeldová (Šneci v běhu) v čase 47:34.84, v Z60 Zuzana Vedralová (1:01:03.43). 

Závod navzdory dešťovému počasí zdárně dokončilo přes tisíc účastníků. A naprostá většina zářila nadšením. „Bylo to skvělé! Dokonce sem si dala osobák na 10km,“ radovala se na sociálních sítích například Deniska Trojanovičová. „Letos už pošesté a super jako vždy,“ uvedla Eliška Tůmová. Opět se usmíval i šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel: „Je deštivo, ale to k podzimu patří. Noční šelmy se však počasí nezaleknou a závody si užily,“ zhodnotil. Běžce čeká příští víkend oblíbený závod v Olomouci a pak ještě Praha, kde se v půlce září neběželo kvůli situaci, problémem byl tehdy hlavně silný vítr.

 

Akce se konala pod záštitou primátorky statutárního města České Budějovice doc. Dr. Ing. Dagmar Škodové Parmové a hejtmana Jihočeského kraje MUDr. Martina Kuby.

Projekt je 
spolufinancován Statutárním městem České Budějovice a Jihočeským krajem.

Sdílet