Piknik a grilovačka?

Rozhodně!

Rozhodně!

Poradíme vám, jak na nejlepší zdravou omáčku k masu

Letní počasí ke grilování vysloveně vybízí. Nejpříjemněji samozřejmě strávíte čas v přírodě, ovšem zde se zejména v tomto horkém a suchém počasí raději vyhněte otevřenému ohni. Nejbezpečnějším řešením je elektrický gril, ale ten u rybníka či na louce hned tak do zásuvky nepřipojíte. Pokud tedy na váš piknik nedorazíte elektromobilem, který umožňuje připojit externí zdroj. Tuto možnost už brzy nabídne například nový Peugeot 3008. A díky jeho úctyhodnému dojezdu až 680 km se nemusíte obávat, že vám gril vysaje všechnu „šťávu“ z baterie, a vy nebudete mít dost elektřiny na návrat domů.

Grilovačka může budit dojem, že pro sportovce to není zrovna to pravé ořechové. Nicméně budete-li připravovat kvalitní libové maso a sezónní zeleninu, s minimem tuku a bez připalování, není grilovanému jídlu z hlediska výživových kritérií co vytknout. Ambasador Peugeotu šéfkuchař Ondřej Molina vám navíc poradí, jak připravit zdravou omáčku.

Omáčka „Pico de gallo“

2 červené cibule

1 limetka

2-3 rajčata

Koriandr

Chilli

Kapka olivového oleje

Mango nebo ananas

Avokádo


Červenou cibuli, a rajčata nakrájejte na kostičky, přidejte nasekaný koriandr, chilli nakrájené na tenké proužky - množství záleží na druhu chilli. Dochuťte solí, kvalitním pepřem a limetkou. Pokud chcete jemnější verzi, přidejte na kostičky nakrájené avokádo.

Chcete-li salsu ozvláštnit, přidejte ještě nakrájené kostičky ananasu nebo manga.

Sdílet