NN Night Run běží do Českých Budějovic!

5. října 2024

5. října 2024

Přidejte se k nám na další závod NN Night Run a podpořte zdraví s Avon Během!

V sobotu 5. října 2024 se v Českých Budějovicích uskuteční další část ze série NN Night Run a charitativního Avon Běhu za zdravá prsa, které každoročně přitahují tisíce běžců a rodin. Start i cíl budou umístěny v samém srdci města, na Náměstí Přemysla Otakara II, a celý den bude plný radosti z pohybu, světelných efektů a důležité podpory boje proti rakovině prsu.

Zveme všechny – od dětí, přes rodiny, až po zkušené běžce – aby se přidali a společně s námi běželi pro zdraví a podporu boje proti rakovině prsu!

Program dne:

  • 13:30 – Začátek registrace pro dětské závodníky KIDS Cup
  • 15:05 – Start dětských závodů přímo na náměstí
  • 17:00– Rodinný charitativní závod na 2 km Fenix Run centrem města
  • 17:20 – Novinka letošního ročníku, MIZUNO SPRINT na 1 kilometr
  • 18:00 – Start charitativního Avon Běhu za zdravá prsa, kde podpoříte boj proti rakovině prsu
  • 19:15 – Start hlavního závodu NN Night Run na 10 kilometrů

Pozvánka pro běžce a účastníky Avon Běhu: Zúčastněte se letošního Avon Běhu za zdravá prsa a podpořte svou účastí boj proti rakovině prsu. Tento závod je věnován všem, kdo chtějí běžet nejen pro radost z pohybu, ale i pro důležitou věc. Avon Běh odstartuje v 18:00, ať už se rozhodnete běžet, nebo chodit, každý váš krok pomůže zvýšit povědomí o prevenci rakoviny prsu a podpořit ty, kdo s touto nemocí bojují.

Pro ty, kdo si chtějí užít atmosféru města a vychutnat si sport s rodinou, je připraven Fenix Run, rodinný závodní běh na 2 km centrem města, který nabídne skvělou příležitost zapojit se do akce bez tlaku na výkon. Celé startovné je věnováno 8 nadacím.

Fénix Run pro 8 nadací:

Fénix Run je charitativní závod, který má za cíl podpořit osm nadací, jež se věnují důležitým projektům napříč společností. Účastníci 2kilometrového běhu proběhnou malebnými Smetanovými sady, přičemž veškerý výtěžek bude věnován těmto nadacím:

  1. ZA SKLEM o. s. – Pomoc a podpora lidem s autismem a jejich rodinám.
  2. Společné cesty z.s. – Podpora integrace lidí se zdravotním postižením do společnosti.
  3. Žlutá stužka - proti předsudkům – Iniciativa zaměřená na boj proti předsudkům vůči lidem s trestní minulostí a jejich návrat do společnosti.
  4. Černí koně – Pomoc handicapovaným dětem a dospělým prostřednictvím cyklistiky.
  5. Nadační Fond La VIDA LOCA – Pomoc novorozencům a rodinám v tíživé sociální situaci.
  6. Epigenteo – Podpora výzkumu a léčby onemocnění souvisejících s epigenetikou.
  7. Fxck Cancer – Iniciativa zaměřená na podporu mladých lidí bojujících s rakovinou.
  8. Nadační fond Modrý hroch – Podpora dětí po úrazech a jejich návrat k plnohodnotnému životu.

Každý účastník běhu má možnost podpořit tyto nadace a stát se součástí komunity, která prostřednictvím běhu přispívá k pozitivní změně v životech druhých.

Pro běžce se zkušenostmi či ty, kteří hledají novou výzvu, je připraven hlavní závod NN Night Run na 10 kilometrů, který odstartuje v 19:30. Trasa povede podél řeky Vltavy s přeběhem mostu a návratem do centra města. I když je uzavřen jeden z mostů, byla trasa upravena, aby se zachovala kouzelná atmosféra nočního běhu plného světelných instalací a zářivých prvků.

Nezapomeňte, že kvůli dřívějšímu stmívání jsou startovní časy přizpůsobeny, ale chladnější večer vás nerozhodí – před hlavními závody se můžete rozehřát při hromadné rozcvičce.

Doprovodný program:

  • Vystoupení tanečního studia NO LIMIT
  • Stánky partnerů závodu s aktivitami pro celou rodinu
  • NN nabídne zdarma fotografie ze závodu a další doprovodné aktivity

Závodníci, kteří se pravidelně účastní akcí Tomáše Pavla, mohou očekávat podobnou trasu jako při Innogy Winter Runu, avšak se startem a cílem přímo v centru města a s během v opačném směru. Tento nový směr přinese svěží pohled na známou trasu a přidá na atraktivitě celého závodu.

Akce se koná pod záštitou primátorky statutárního města České Budějovice doc. Dr. Ing. Dagmar Škodové Parmové a hejtmana Jihočeského kraje MUDr. Martina Kuby. Projekt je spolufinancován Statutárním městem České Budějovice a Jihočeským krajem.

Přidejte se k nám a rozběhněte se pro zdraví a radost z pohybu! Čeká vás nezapomenutelný zážitek v jedinečné atmosféře nočního města plného světel, hudby a zábavy. Zaregistrujte se ještě dnes a pojďte s námi podpořit dobrou věc!

Sdílet