Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Night vision: inspirace od nočních lovců

Funkce Night vision používá infračervenou kameru.

Funkce Night vision používá infračervenou kameru.

Některá auta, zejména pak ta prémiová, mají v nabídce technologii Night vision, neboli noční vidění. Náš partner, značka Peugeot, ho před časem uvedla u své vlajkové lodi, fastbacku 508, teď jím nově vybavila i modernizovaná SUV Peugeot 3008 a 5008, čímž si zajistila výsadní postavení, protože v segmentu kompaktních SUV tento systém nikdo jiný nenabízí.

 

Funkce Night vision používá infračervenou kameru. S její pomocí umí rozpoznat osoby a zvířata před vozem ve tmě nebo v podmínkách s nízkou viditelností. Systém funguje na dálku až 250 m, tedy více než dosah potkávacích světel, infračervené záběry pak zobrazuje na digitálním přístrojovém panelu v zorném poli řidiče. Můžete se tedy dívat na svět očima nočního predátora. A nejen to, hlavně výrazným způsobem zvýšíte bezpečnost vás i ostatních.

Vynálezce systému Night vision se inspiroval v přírodě, ostatně jak jinak?! Kupodivu ne u nočních šelem. Těm totiž slouží k nočnímu vidění odrazová vrstva, kterou mají v oku. Ta jim umožňuje vidět mnohem lépe při nedostatku světla a způsobuje i to, že některým zvířatům, například kočkovitým šelmám, svítí oči, když na ně posvítíte. Infračervené záření ale používají jiní obávaní lovci, a to hadi. Například chřestýš dokáže vnímat infračervené záření tak dokonale, že vypátrá kořist i v naprosté tmě.

Systém Night vision můžete otestovat u koncesionářů značky Peugeot. Více na peugeot.cz

Sdílet