Night drive má taky svá pravidla

Noční jízda má taky svá

Noční jízda má taky svá

Night run má svá pravidla a night drive neboli noční jízda má taky svá. Tím nejdůležitějším je uvědomit si, že jízda v noci je mnohem nebezpečnější než ta ve dne. Řidič samozřejmě hůř vidí, nedokáže tak rychle zareagovat na překážky na silnici a v neposlední řadě tma vyvolává v člověku únavu a ospalost, což může mít při řízení vozu fatální následky. Jak to řešit? Nejlepší by bylo v noci vůbec neřídit, ale to často nejde. V takové situaci se vám bude hodit auto, které se dokonale postará o bezpečí vás i ostatních pasažérů.

Přesně toto skvěle ovládá například nový Peugeot 5008. Sériově nabízí Pack Safety, neboli balíček bezpečnostních funkcí jako třeba systém automatického nouzového brzdění či aktivní systém varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu. Kromě toho čte značky, hlídá bezpečnou vzdálenost a pomocí kamery a analýzy pohybů volantu pečlivě monitoruje vaši únavu. Navíc vám Peugeot 5008 umožní navolit si v interiéru ambientní osvětlení přesně podle vaší aktuální nálady. Máte chuť na chladivou modrou, energickou červenou, zklidňující zelenou či romantickou růžovou? Tyto a další čtyři odstíny jsou vám k dispozici.

A ještě jednu vychytávku vám představíme. Jde o technologii Peugeot Pixel LED, která automaticky přizpůsobuje paprsek světlometů podmínkám na silnici a udržuje optimální osvětlení. Nikoho přitom neoslňuje a zároveň svítí tak, že vidíte skoro jako ve dne. I to výrazně snižuje únavu. Vaši noční jízdu si tak můžete naplno vychutnat.

Sdílet