Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

„Nejrychlejší cesta do Tokia“

aneb přeložený Maratón v Enschede

aneb přeložený Maratón v Enschede

„Nejrychlejší cesta do Tokia“ aneb přeložený Maratón v Enschede

Nadcházející neděle 18. dubna 2021 bude pro mnohé vytrvalostní atlety jednou z mála možností přiblížit se účasti na přeložené olympijské hry v Tokiu. Na letišti Twente v nizozemském Enschede se totiž uskuteční odložený NN Mission Marathon, jehož se zúčastní takové špičky světové atletiky jako Eliud Kipchoge anebo Tirunesh Dibabaová. Mezi elitou bude také Češka Marcela Joglová, kterou požene touha zajistit si vysněnou letenku do Japonska. Mezinárodní finanční skupina NN Group je hlavním sponzorem závodu.

Kalendář silničních běhů v první polovině letošního roku velmi poznamenala pandemie. Dotklo se to také závodu v Hamburku, jenž musel být o týden přeložený do jiné lokality, nizozemského Enschede. O to víc se na něj běžci těší. „Olympijský limit je pro mě ostrý, proto jsem odletěla do Itenu, kde vždycky najdu naprostou koncetraci na práci. To nejdůležitější jsme dotrénovali a začali zvolňovat. Nic není stoprocentní, ale pevně věřím, že právě Hamburk – nově Enschede - se stane tím zlomovým, štastným místem. Byl by to sen,“ napsala Marcela Joglová až z Keni, kde se od února intenzivně připravuje na náročnou sezonu.     

 

V Enschede se ukáže taky jedna z nejlepších běžkyň všech dob Etiopanka Tirunesh Dibabaová, pro níž to bude premiéra po mateřské přestávce: „Těším se. Je to můj první závod po loňském porodu. Proto je pro mě nesmírně důležité zjistit, jak jsem na tom po soutěžní stránce.“ Dibabová byla vůbec prní žena v dějinách, která dokázala získat olympijské zlato v běhu na 10 i 5 km (v Pekingu v roce 2008), to samé dokázala i na světovém šampionátu o tři roky dříve. 

 

„Jsme v situaci, kdy se hodně z nás ocitlo na dně. Teď mám ale pocit, že kráčíme vstříc světlejší budoucnosti. A tento závod nám dává naději. Je to další krok k normálu,“ zamyslel se Eliud Kipchoge. Keňská superstart mezi vytrvalci se tuto neděli představí naposledy před letními hrami, na nichž bude obhajovat olympijský triumf v maratónském běhu.    

 

 

Pojišťovací skupina NN Group zajišťuje finanční budoucnost lidem už přes 175 let a působí v 20 zemích světa. Dlouhá léta je hlavním sponzorem desítek velkých běžeckých akcí po celé Evropě a v Asii, včetně maratónů v Rotterdamu a Okinawě a závodu San Silvestre Vallecana v Madridu. Je také hlavním partnerem profesionálního běžeckého týmu NN Running Team. „V této době je naprosto úžasné, že jsme schopni pomoci sportovcům se optimálně připravit na nejdůležitější závody jejich života. A samozřejmě přejeme členům NN Running Teamu, aby předvedli to nejlepší, co v nich je,“ vzkázal Remco Barbier, šéf týmu pro Rozvoj značky NN Group.

 

NN Group nezapomíná ani na volnočasové běžce. V České republice je NN už šestým rokem generálním sponzorem série zážitkových běhů pro celou rodinu NN Night Run, kde si radost ze společného běhu prožily již statisíce běžců. Pro NN je kvalita života v každém věku to nejdůležitější poslání a pohyb a zdravý životní styl je předpokladem k tomu, abychom si mohli vychutnat každý den naplno. Co se v mládí naběháš, ve stáří jako když najdeš.

 

V pátek 16. dubna od 14:00 hodin SEČ můžete sledovat živě tiskovou konfereni Eliuda Kipchogeho na YouTube kanálu NN Running Teamu. Eliudovy fotografie k redakčnímu užití naleznete na http://bit.ly/EK_Hamburg

Aktualizace i další fotografie jsou k dispozici na sociálních sítích závodu.

 

 

-----------------------------

NN Group

NN Group působí ve 20 zemích, kde poskytuje služby 18 milionům klientů, o které pečuje 15 000 zaměstnanců. NN navazuje na 170letou tradici v oboru finančních služeb a její název je odkazem na pojišťovnu Nationale-Nederlanden, pod jejíž vlajkou NN v minulosti působila i v České republice. NN Group se celkově zaměřuje především na životní pojištění, důchodové spoření a investiční management, v některých zemích ale poskytuje i bankovní a další finanční služby.

 

NN Životní pojišťovna

NN Životní pojišťovna působí na českém trhu již od roku 1992, kdy pod názvem Nationale-Nederlanden začala jako první zahraniční pojišťovna nabízet životní pojištění. NN Životní pojišťovna je držitelem ocenění Superbrands 2016, 2018 a 2019, její produkty se pravidelně umisťují na předních místech v oborových soutěžích. Po stříbru mezi životními pojišťovnami ve výzkumu Hospodářských novin „Nejlepší pojišťovna 2018“ získala v roce 2019 nejvyšší titul „Nejlepší životní pojišťovna“. V soutěži „Finparáda.cz – Finanční produkt roku 2018“ se flexibilní životní pojištění NN Smart umístilo na 2. místě v kategorii „Investiční životní pojištění“ a rizikové životní pojištění NN Život na 2. místě v kategorii „Rizikové životní pojištění“. Více informací najdete na www.nn.cz.

 

NN Penzijní společnost

NN Penzijní společnost začala nabízet soukromé spoření na penzi v roce 1995 jako jedna z prvních společností v České republice. Za 20 let působení v ČR připsala klientům zhodnocení ve výšce 5 miliard korun. V roce 2013 klientům přinesla inovativní řešení správy soukromého spoření na penzi v podobě on-line portálu Moje NN, který postupně rozšířila i na správu životní pojištění. NN Penzijní společnost je držitelem ocenění Superbrands 2017. V soutěži „Finparáda.cz – Finanční produkt roku 2017“ se NN Penzijní společnost umístila na 3. místě v kategorii „Doplňkové penzijní spoření“. Bližší informace o NN Penzijní společnosti najdete na www.nnpenzijnispolecnost.cz.

Sdílet