Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Nedejte šanci alergiím

Při běhu ani v běžném životě

Při běhu ani v běžném životě

Nedejte šanci alergiím při běhu ani v běžném životě

Svědí vás kůže pár chvil po oblečení čistého prádla? Na vině mohou být alergeny, které po praní zůstaly ve vláknech a dráždí vaši pokožku. Jak se jich zbavit? Ač se to možná nezdá, je toho dost, co můžete sami udělat pro dobro své i svých blízkých. A to nejen, když sportujete.

 

Zvolte šetrný prací prostředek

Vše začíná tím, čím perete. Proto alespoň prádlo, které je nejblíže pokožce, perte pomocí přírodních eko prostředků bez alergenů. Průkopníkem jsou prací pásky, které obsahují koncentrované, hypoalergenní a ekologické čisticí látky. Jednoduše z dlouhého pásku oddělíte jeden dílek a vložíte jej spolu s prádlem do bubnu pračky. Není potřeba nic odměřovat. Pásek se v pračce zcela rozpustí - a to jak v horké, tak i ve studené vodě. Neobsahuje žádné agresivní chemické látky, enzymy, optické rozjasňovače ani barviva. 


Proti skvrnám pomohou ionty

Skvrny dokážou potrápit. Některé zmizí snadno během praní, jiné jsou ale hodně odolné, třeba skvrny od kořeněných pokrmů s paprikou nebo kurkumou nebo stopy antuky či trávy po tréninku. Tady přijde ke slovu ionizační funkce praček.

 

 „Technologie IonTech uvolňuje záporně nabité ionty. Díky přirozené ionizaci prací prostředek dokonaleji proniká do vláken a odstraňuje až o 30 % více skvrn i při nízkých teplotách praní, aniž byste použili další chemické prostředky. IonTech také zabraňuje ukládání vodního kamene na topné těleso, a tak prodlužuje životnost pračky. Díky ionizaci bude navíc prádlo nezmačkané, bez pachů a bez statického náboje i bez použití aviváže,“ vysvětluje Jana Neuszerová, odbornice společnosti Gorenje.


Nechte prádlo důkladně vymáchat

Některé pračky mají dokonce antialergenní programy s prodlouženým mácháním nebo speciální programy pro praní dětského prádla. Jestli máte doma malé děti nebo alergiky, rozhodně je to ta nejsnadnější cesta, jak předejít kožním potížím.


Proti alergenům a odolným nečistotám je skvělá i pára

Moderní pračky mají parní funkce. Určitě se vyplatí je používat. Zbavíte se tak nejen bakterií, zárodků plísní a dalších nežádoucích mikroorganismů, ale i alergenů, jako jsou roztoči nebo srst domácích mazlíčků. „Vytvořená pára totiž stačí na rozrušení nečistot a efektivní odstranění škodlivých látek; textilie se však nenamočí do horké vody jako při vysokoteplotním programu, a proto se nesrazí a nepoškodí. Prádlo bude navíc příjemně hebké, bez statické elektřiny a s minimem záhybů,“ dodává Jana Neuszerová. Párou jde osvěžit a vyrovnat i čisté oblečení, které třeba dlouho leželo ve skříni, aniž byste jej museli znovu prát.

 

Když si ji pořídíte, dostanete k ní zdarma sadu antialergenních ekologických pracích pásků TrueEarth. Akce platí i pro další vybrané pračky z řady WaveActive až do 31.5.2022. Více informací na cz.gorenje.com

POZOR v Eventregu v Moje slevy naleznete slevu 20% na produkty GORENJE.

Sdílet