Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Národní šampionát závodů elektromobilů se rozjíždí

Národní šampionát závodů elektromobilů se rozjíždí. Pojede se celý rok a po celém Česku

Motoristický sport odjakživa sloužil k demonstraci nových technologií, poměřování automobilek a k podpoře prodejů sériových vozů. V posledních letech automobilovým světem mohutně hýbe elektromobilita, vznik závodů vozů s elektrickým pohonem tedy byl jen otázkou času. V Česku se už loni rozjel šampionát Česká trophy v ecorally, letošní druhý ročník se má úrovní posunout ještě o pěkný kus dál. Není překvapením, že jedním z hlavních aktérů ecorally je značka Peugeot. V tempu, jakým postupuje v zavádění elektromotorů do své modelové řady, jí málokterý z konkurentů stačí, což potvrzuje i ředitel značky Peugeot v ČR, Marco Venturini:

„Elektromobilita je klíčovou součástí naší strategie. Prostřednictvím ecorally můžeme zviditelnit naši elektrickou nabídku, rozšiřovat obecné povědomí o elektromobilitě a ukázat, jakých neobyčejných výkonů jsou naše vozy schopné. Chceme našim fanouškům ukázat, že stoprocentní elektromobil může být stoprocentně neodolatelný, a hlavně stále zůstává stoprocentním Peugeotem s notnou dávkou jízdních zážitků a radosti z řízení, tak jak má naše značka už od pradávna v genech.“

Značka Peugeot vyšle do České Trophy v ecoRally dvě stálé posádky. Ty jsou tvořeny mladými, ale z hlediska ecorally velice zkušenými páry. Petr a Martina Vomáčkovi v prvním ročníku šampionátu obsadili 3. místo, Kryštof a Nikola Hájkovi skončili osmí. Obě posádky zvolily 100% elektrický model Peugeot e-208. Tento vůz v minulých letech už několikrát prokázal své kvality, a to nejen v rámci ecorally. O svých přednostech přesvědčil také desetitisíce zákazníků a stal se nejprodávanějším malým elektromobilem na evropském trhu.

Do šampionátu Česká trophy v ecorally Peugeot přizval i své dlouholeté partnery. Generálním partnerem se stala energetická společnost TotalEnergies Česká republika. Hlavním partnerem je pak významný logistická firma Ceva Logistics.

Kalendář závodů:

  • 24. – 25. března 2023 ČEZ CZECH NEW ENERGIES RALLYE
  • 12. – 13. května 2023 2. FUTURES CONTPRODUCT CLASSIC RALLY MORAVA
  • 23. – 24. června 2023 2. VALAŠSKÁ REGULARITY RALLY
  • 28. – 29. července 2023 2. AGROTEC ECO RALLY HUSTOPEČE
  • 22. – 23. září 2023 ECO HORÁCKÁ RALLY TŘEBÍČ
  • 10. – 11. listopadu 2023 ECO RALLY PRAHA
  • 01. – 02. prosince 2023 2. CLASSIC RALLY KLATOVY

 

Více informací na Facebook: @PeugeotEcoRally  /  Instagram: peugeot_ecorally

Sdílet