Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Na NEON RUN s kudy z nudy

Kudy z nudy radí

Kudy z nudy radí

Praha 6

Šestý pražský obvod vás překvapí kombinacemi starobylé a moderní architektury i pěknou přírodou. Prohlédněte si například zbrusu novou Národní technickou knihovnu či prastarý břevnovský klášter, Bílkovu vilu, funkcionalistickou Müllerovu vilu anebo hvězdicovitý letohrádek Hvězda na Bílé hoře!

Co musíte vidět v Dejvicích

Skleněný abstraktní obvodový plášť, zrcadlící se odraz okolních budov i oblohy, hravý a lidsky vstřícný interiér, zajímavě výtvarně pojednané ochozy atria, soudobé trendy moderní architektury, designu i knihovnictví – to je stručné představení Národní technické knihovny Dejvicích. Budova obdržela cenu Klubu Za starou Prahu pro nejlepší novostavbu v historickém prostředí a zároveň získala titul Nejlepší stavba roku. Můžete se sem přijít podívat i vy, ač třeba nepatříte k pravidelným čtenářům!
 

Koho byste měli znát ze secesní a moderní architektury

 
Dvě unikátní památky secesní a moderní architektury, reprezentující vynikající osobnosti českého umění a architektury – to jsou Bílkova vila, v níž můžete nahlédnout do ateliéru sochaře, grafika a ilustrátora Františka Bílka (1872–1941), a Müllerova vila. Luxusní vilu na pražské Ořechovce si nechal od architektů Adolfa Loose (1870–1933) a Karla Lhoty postavit podnikatel František Müller. Vznikla v letech 1928–1930, tedy ve stejné době, kdy Ludwig Mies van der Rohe stavěl v Brně vilu Tugendhat.
 

Cestovatelská potěšení na Praze 6

Chcete se bavit „postaru“? Pak se vydejte například na prohlídku Břevnovského kláštera, na některou z výstav v letohrádku Hvězda oboře na Bílé hoře anebo na nostalgický výlet dobovou tramvají. Naopak trendy zábavu v rytmu dnešní doby objevíte na osvětlené in-line dráze v areálu volného času Ladronka, anebo při exkurzi do útrob pražského Letiště Václava Havla. A pokud se vám zasteskne po přírodě, vydejte se do romantického údolí Divoké Šárky, spojené s legendou o Ctiradovi a Šárce!
Sdílet