Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Josef Dostál přijede do Prahy

Bronzový medailista z Tokia Josef Dostál přijede do Prahy na NN NIGHT RUN

Bronzový medailista z Tokia Josef Dostál přijede do Prahy na NN NIGHT RUN

Bronzový medailista z Tokia Josef Dostál přijede do Prahy na NN NIGHT RUN

 

Josef Dostál je český rychlostní kanoista, trojnásobný mistr světa a čerstvý majitel bronzové medaile z LOH v Tokiu. V sobotu 18.9. bude reprezentovat našeho partnera NUTREND na Night Runu v Praze. Jaká byla Olympiáda očima Pepy?

Jaká byla cesta na Olympiádu?

Samotná́ cesta na Olympiádu byla hodně dlouhá́, už jenom to, že jsme museli být na letišti tři nebo čtyři hodiny před odletem, to pěkně prodloužilo. My jsme pak cestovali, tuším, přes Amsterdam a pak následoval dlouhej let do Tokia, kde jsme čekali na PCR testy přímo na letišti a pak jsme ještě přejížděli z jednoho letiště na druhý, což trvalo asi dvě hodiny a následně jsme přelítali ještě do Susaki, takže celkový cestování trvalo asi 30 hodin a myslím si, že jsem z toho pak byl docela rozbouranej.

Jaká byla organizace a ubytování?

Vše bylo dobře zorganizované, i ubytování na předkempu jsme měli fajn. Problém mi dělalo ztotožnit se s místními podmínkami, horkem a vlhkem. Ono to na ten trénink nevadí, ale na ten volnej čas to nebylo úplně ideální. Samotnej přesun na Olympiádu proběhl pak dobře a v pohodě. Tam to ubytování bylo taky fajn.

Jaké byly pocity před závodem a jaké to bylo bez fanoušků?

Kdybych měl shrnout pocity před závodem, tak jsem byl hodně nervózní, ale hlavně kvůli podmínkám, které budou panovat. Za sebe jsem věděl, že podám dobrý výkon, ale je nutno říct, že fanoušci trochu chyběli, hlavně na těch posledních 200 metrů, kde vždycky bývaj, aby to člověku dodalo trochu sil. Pak rozhodně i během toho závodu, nebo spíš na medailovým ceremoniálu, tam je to samozřejmě nejvíc znát. Je to fakt příjemný, když vám tleská přes tisíc lidí.

Co tvůj závod a společný závod s Radkem?

Můj závod se mi docela povedl, co se týče fyzického výkonu. Bohužel teda byly podmínky, který mi nesvědčí, a ve kterých to neumím. Foukal vítr do zad, no a já mám takovej silovější delší záběr a tady v tom ukrutným větru, kterej panoval, tak prostě ti kluci to některý umí líp a jak jsou lehčí, tak je to i víc odfoukne. Takže ten závod – s výsledkem spokojenej moc nejsem, ale s výkonem docela jo. Co se týká debla, tak tam sedlo všechno, co mělo. Možná to, jak se mi nepovedl ten singl, nebo teda ten výsledek, tak jsem všechno chtěl nechat v deblu, prostě jsem do toho nastupoval s velkou vervou a krásně nám to s Radkem sedlo.

Jaké si měl pocity po získání medaile a jaký byl návrat do ČR?

Pocity pro mě byly dost. Samozřejmě jsem byl rád, že mám další medaili z Olympiády, ale také mě potěšilo, že jsem ji mohl mít právě s Radkem, kterej je bezvadnej kluk a užíval jsem si o to víc, jakou má obrovskou radost.

Návrat do Česka byl celkem v pohodě. No v pohodě, letěli jsme 11 hodin do Dauhá, kde jsme čekali 6 hodin a pak ještě z Dauhá dalších 6. Hned po příletu jsme navštivili Olympijský festival, což bylo fajn, alespoň jsme okamžitě neusnuli a srovnali se s časovým posunem. A musím teda říct, že ty dlouhý lety v ekonomické třídě vůbec neprospívají. Musím se tam vždy někde poskládat na ty sedačky, což je pro mě, jakožto obrovskýho chlapa, dost těžký.

 

Celý rozhovor :

Sdílet