Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Jáchym Kovář běžel fantasticky 

V Hradci Králové bylo počasí jako na objednávku.

V Hradci Králové bylo počasí jako na objednávku.

Slunečné počasí a nebe bez mráčku vítalo v sobotu běžce a běžkyně, kteří chtěli v Hradci Králové běžet druhý díl seriálu NN NIGHT RUN. 

Jako vždy se o odpolední program postaraly Alexova velká cena pro handicapované a KIDS CUP. Dětí bylo přes tři stovky, jen těch nejmladších do šesti let bylo před sto dvacet. Zájem byl také o FÉNIX RUN, na kterém se od letoška měří časy, pohodové tempo většiny účastníků a přátelská atmosféra ale zůstává. A stejně tak hezké medaile v cíli pro všechny. 

V závodě na jeden kilometr příznačně nazývaným sprint vyhrál Ondřej Sakáč v čase 3:44.99, druhý byl Patrik Landman s časem 4:15.67, třetí Valerii Vozniuk, ten zaběhl 4:21.23. Čtvrtá byla nejrychlejší žena, Eliška Nevřelová reprezentující MIZUNO TEAM, zaběhla 4:36.76.

V půl deváté se pak na trať vydali běžci pětikilometrového AVON běhu za zdravá prsa, který je možné absolvovat i chůzí. Nejrychlejší z nich byl v čase 20:18.07 Filip Javůrek (NN2022), zároveň vítěz kategorie do 23 let. Druhý byl díky času 20:38.73 Zdeněk Říha (Poko Running Team) závodící v kategorii M40. V kategorii M bral zlato Jan Janata (21:17.82), v Z Simona Nekolová z Night run teamu (24:12.60), která druhou Barboru Tamborovou porazila ani ne o pět vteřin. 

Mezi ženami do 23 let nenašla přemožitelku Tereza Havlíčková (Telda), zaběhla čas 25:22.23. O vítězství se bojovalo do posledních metrů také v kategorii Z40, i tam byl nakonec rozdíl ani ne pět vteřin. Iva Čechová (MMHK) nakonec časem 26:45.28 porazila Margaritu Grigoryevu. Rodinné týmy vyhráli Granátovi, starší Jiří finišoval kousek před mladším Lukášem. 

Jen deset minut po startu pětky se ozval startovní výstřel závodu NN NIGHT RUN na deset kilometrů, což znemožnilo některým borcům vyhrát pětku a poté i desítku. Závod byl ve znamení jasné dominance Jáchyma Kováře, který závodí za MIZUNO TEAM. Trať, kde byly i dvoje schody, zaběhl v čase 32:00.44. „Běželo se mi dobře, takže to byl asi na této trati můj nejlepší čas. Myslím, že jsem tady byl třikrát i s dnešním závodem,“ řekl po doběhu vítěz. 

Ten byl o pět a čtvrt minuty rychlejší než Jan Vaníček (MIZUNO TEAM / NIGHT RUN TEAM). Skvělý výkon tentokrát předvedl vítěz padesátníků Martin Vodrážka z AK Most, čas 37:59.23 mu stačil na šesté místo absolutně. V kategorii Z50 vyhrála ve skvělém čase 44:00.39, Aniko Behan (Bellinda team), šest a půl vteřiny za ní dobíhal Václav Modrý (HASIČI RAČICE NAD TROTINOU), nejrychlejší v kategorii M40. Mezi šedesátníky vyhrála v čase 44:47.66 známá tvář, Pavel Dušek, který závodí za Dušek kuchyně Brandýs nad Labem. V kategorii Z30 brala zlato díky času 44:52.60 Zuzana Moravcová, v Z40 Eva Vejběrová (Nightrun), její čas byl 46:53.89. 

I díky počasí jak na objednávku byli běžci a běžkyně samý úsměv „Super závod jako vždycky, medaile na 10 km nádherná, trasa pěkně rovinatá, fotečky ve stanu super nápad a památka,“ zhodnotila například Kristýna Králová. 

Spokojeně se usmíval i šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel. „Běžely stovky závodníků a závodnic, jejich nadšení je pro nás tou největší odměnou. Před letní pauzou ještě stihneme za dva týdny závod v Liberci a za další dva týdny Brno,“ pozval tradiční účastníky na start v dalších městech.

Pódiové umístění MIZUNO TEAMU :

FENIX RUN

ženy 2. místo Berousková
Anne 3. místo Penčáková Aneta

SPRINT 1km

ženy 1. místo Nevřelová Eliška
2. místo Křenová Monika
3. místo Penčáková Aneta

AVON BĚH 5km
3. místo Farský Lukáš (junioři)

NN NIGHT RUN 10km

1. místo Jáchym Kovář
2. místo Jan Vaníček

WOW!

Na Hradec Králové si MIZUNO připravilo slevu 20%.
Jako dárek Ti posíláme slevu na značku MIZUNO 20% na stránkách: https://www.behani.cz/novinky-mizuno/
Heslo je : NRhradec
Platnost do 4.5.2024


Dárek od TOPSPORTS CENTRUM.

topsporthk2024

 

 

Sdílet