Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

innogy WINTER RUN 2023

Klepe na dveře

Klepe na dveře

Začátek roku již tradičně patří seriálu innogy Winter Run a v roce 2023 tomu nebude jinak. Města, kam běžci zavítají, budou stejná jako každý rok. Je jich půltucet a stejný počet je i důvodů, proč se zúčastnit.

Prvním důvodem je, že má člověk možnost závodit i v zimě. V lednu  a v únoru bývá termínovka dost prázdná a příležitost proběhnout se v rychlém tempu přijde vhod. Na výběr je tradičně trať na čtyři nebo osm kilometrů, někteří zvládají i dva starty během dne. Kratší trať totiž vždy startuje hodinu před polednem, ta delší o hodinu později. Za připomenutí stojí, že pořadatelé vypisují i traatě pro děti a tak ani nejmenší nebudou ochuzeni o závodní zápolení. Novinkou budou štafety 2 x 4 km při osmikilometrové trati. 

Rovněž lze díky závodům poznat česká města. Seriál začíná 7. ledna v Hradci Králové, pokračuje v Brně a dále zamíří do Českých Budějovic, Ostravy, Olomouce a končí 18. února v Praze. To vše jsou krásná města, která stojí za to blíže poznat. Mnoho pravidelných účastníků spojuje cestu na běžecké závody s výletem. 

Mezi důvody proč běžet patří i nijak vysoké startovné. To je pět set padesát a v ceně je medaile, startovní balíček a tradiční servis jako je občerstvení, šatna a úschovna zavazadel, SMS s výsledným časem, slevy u partnerů a diplom ke stažení s online výsledky. Děti mají startovné na kratších tratích 200 korun. Pokud už zvládnou čtyři nebo osm kilometrů, je také možnost přihlásit jednoho dospělého a jedno dítě, celkem zaplatí osm set. Tratě mají omezenou kapacitu a tak je radno přihlásit se co nejdříve. Kdo nebude s přihlášením otálet, může si za stovku přiobjednat čelenku innogy Winter Run 2022 a za čtyři sta padesát funkční tričko ve stejném designu.

Při závodech innogy Winter Run běžci každý rok dostávají v cíli na krk zdařilé designové kousky. Letos na ně v cíli budou čekat medaile s tučňáky. Navíc nechybí kouzlo pohárového závodění, koná se totiž Českomoravský pohár v zimním běhu. Kdo nasbírá bodů více než ostatní, může se po posledním závodě v Praze těšit na pohár – počítají se čtyři nejlepší výsledky ze šesti závodů. Vyhlašují se tři nejlepší v každé věkové kategorii, muži a ženy zvlášť.

Rekreační sportovce potěší, že ačkoliv se účast počítá na stovky, z většiny se účastí běžci a běžkyně, kteří si chtějí závod hlavně užít. Často se účastní lidé ve větším počtu – bývají to partneři, rodiče s dětmi nebo parta kamarádů. Pokud si někdo chce zkusit první závod v životě a nechce být poslední, má ideální příležitost.

Zatímco si spousta běžců a běžkyň winter run hlavně užívá, na čele běží pořádně rychlí borci. Pořadatelé však nezvou českou špičku a o Afričanech ani nemluvě, ambiciózní závodníci tak mohou dosáhnout na velmi pěkný výsledek, klidně i na medaili.

Důvodů, proč běžet, by se našlo určitě daleko více. Pokud patříte mezi tradiční účastníky, jistě souhlasíte a znáte jich ještě několik. Pokud ne, zkuste alespoň jeden start a přesvědčte se na vlastní kůži. „Počet účastníků každý rok roste. Těší nás, že se známé tváře vrací a k nim se stále přidávají noví běžci a běžkyně,“ usmívá se šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel.

innogy WINTER RUN 2023: 

07.1. Hradec Králové
14.1. Brno
28.1. České Budějovice
04.2. Ostrava
11.2. Olomouc
18.2. Praha

 www.winter-run.cz

 

Sdílet