Další do party

V roce 2020 Peugeot s velkou slávou uváděl první novodobý elektromobil. Jednalo se o městský hatchback Peugeot 208. Dnes, jen čtyři roky poté, se Peugeot pyšní nejširší nabídkou elektromobilů na evropském trhu! Nabízí jich hned 12, z toho 9 osobních a 3 užitkové. A nejnovějším přírůstkem do elektrické rodiny je nový Peugeot E-408.

Čím si vás tento svalnatý a respekt budící lev získá? Zejména atraktivním designem. Ten se totiž hned tak nevidí. Vyznačuje se dravými sportovními křivkami typickými pro kupé a zároveň vyvýšenou pozicí, která výrazně usnadňuje nastupování do vozu a zároveň chrání podvozek. Designově ale zvýšená pozice přísluší spíše k SUV segmentu. Peugeot 408 je tedy takovým mixem mezi SUV a fastbackem. Tato kombinace je ale nesmírně přitažlivá a originální. U žádného konkurenta ji nenajdete.

Novinkou v modelové řadě 408 je plně elektrický pohon. Ten ve škále benzínových a plug-in hybridních motorů zatím chyběl. Od října si ho ale už můžete dopřát. Elektromotor má výkon úctyhodných 210 koní (157 kW) a elektrický dojezd šplhá až ke skoro pětistovce bezemisních kilometrů. Nabíjení je přitom rychlé a jednoduché. V rychlodobíječce si pro dobití z 20 na 80 procent postojíte jen slabou půlhodinku. A spěcháte-li, stačí vám i deset minut. Desetiminutový pobyt u dobíjecího stojanu vám zajistí minimálně sto ujetých kilometrů.

 

Sdílet