Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Čistá mobilita tak, jak ji neznáte

Peugeot

Peugeot

V listopadu proběhl v Praze veletrh čisté mobility e-Salon. Ukázal všem 23 tisícům návštěvníků, že elektromobil může být pořádně sexy vozem plným emocí. Nejnázornější ukázkou zářivé budoucnosti elektromobility byl vystavený koncepční vůz Peugeot Inception, který měl na výstavišti v Letňanech českou premiéru.

Tento koncept je jeden z nejdůležitějších v historii značky Peugeot. Poodkrývá budoucnost a zahajuje zcela novou éru, a to z hlediska designu, technologií, pohonu i ekologického přístupu. Jeho výkon dosahuje omračujících 680 koní, zrychlení z nuly na sto je pod 3 vteřiny a jeho dojezd na jedno nabití činí až 800 kilometrů. S takovou porcí bezemisních kilometrů má tento vůz moc změnit povědomí veřejnosti o elektromobilech. Ovládá také autonomní řízení. To funguje tak, že po stisknutí příslušného tlačítka se volant poslušně sklopí a zaleze pod palubní desku. Současně se vysune impozantní panoramatická obrazovka, na které může řidič hrát hry či sledovat film, zatímco se automatické systémy vozu starají o řízení. Přijde vám to jako z říše snů? Zatím ano, ale v budoucnu se zřejmě takového luxusu dočkáme.

Peugeot Inception je ovšem také významným průkopníkem nových technologií. Principy tohoto konceptu totiž budou od roku 2025 přebírat takřka všechny budoucí osobní vozy značky. To se týká i systému Hypersquare, který u modelu Inception nahrazuje volant. Jeho ovládání je mimořádně intuitivní, zábavné a bezpečné. A naznačuje, že budoucnost bude nádherná a rozhodně se na ni můžeme těšit.

Sdílet