Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Chcete elektromobil, ale nevíte, kde dobíjet? Buďte bez obav

Vlastnictví elektromobilu s sebou kromě ekologického přínosu nese i spoustu praktických výhod. Parkujete zdarma na modrých zónách v Praze, neplatíte za dálniční známku, jako firma neplatíte silniční daň a můžete získat i slušné dotace. Daňově zvýhodněni jsou i zaměstnanci, kteří mají služební auto s elektrickým motorem. Další výhodou jsou nízké servisní náklady, elektromobil je totiž takřka bezúdržbový. A největším bonusem elektromobility je samozřejmě úsporný provoz. I přes současné vysoké ceny energií vás pohon na elektřinu vyjde podstatně levněji než na benzín či naftu.    

Jednou z největších překážek na cestě k elektromobilu je obava, že ho nebude kde dobíjet. Máme ale dvě dobré zprávy. Tou první je, že elektromobily mají čím dál tím větší dojezd. Například nový Peugeot e-2008 ujede na jedno nabití až 406 kilometrů. Druhou dobrou zprávou je to, že počet dobíječek roste raketovou rychlostí. Jen v Praze je jich přes tisíc a jednu další otevřela před několika dny firma TotalEnergies přímo před svým sídlem, u budovy River Garden v Karlíně. Nová dobíječka bude sloužit celému kancelářskému komplexu firem, ale mohou si sem přijet načerpat energii i ostatní elektromobilisté. U inaugurace nové dobíjecí stanice nemohl chybět dlouholetý partner společnosti TotalEnergies, značka Peugeot v ČR a vzala s sebou i své tři posádky, které oba partnery reprezentují v národním šampionátu Česká Trophy v ecorally.

TotalEnergies plánuje vybudovat další dobíjecí stanice, a to hlavně v Praze. Ostatně o pražské infrastruktuře pro elektromobily se všechny posádky v ecorally přesvědčí na vlastní kůži letos na podzim, kdy se pojede ECO RALLY PRAHA.

Sdílet