Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Centrum Ostravy zažilo velkolepou premiéru 2015

V sobotu 18. dubna večer se Masarykovo náměstí v Ostravě zaplnilo běžci 2. ročníku zážitkového nočního běhu NIGHT RUN a AVON BĚH 2015.

V sobotu 18. dubna večer se Masarykovo náměstí v Ostravě zaplnilo běžci 2. ročníku zážitkového nočního běhu NIGHT RUN a AVON BĚH 2015.

Pořadatelé připravili od 18 hodin dětský závod s názvem RWE Kids Cup a večer od 20.30 start hlavního běhu Night Run na 10 km a pět minut na to charitativního AVON běhu na 5 km.

Dětského závodu RWE KIDS CUP se zúčastnilo ke 200 malých účastníků, kteří meli přiraven závod okolo Masarykova náměstí. V cíli na ně čekal medvídek HARIBO s účastnickou medailí.

Vhodné počasí a kvalitní zázemí Masarykova náměstí nabídlo pro běžce, členy doprovodů, fanoušky a diváky, kterých dohromady bylo více než 3 000, skvělý zážitkový program. Závod na 10 km odstartovala starostka Městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Ing. Petra Bernfeldová spolu s tiskovou mluvčí centrálního obvodu Janou Pondělíčkovou. Obě se také aktivně zúčastnily závodu na pětikilometrové trati, kterou zdolaly v čase 32:02 minuty. 

Hlavní běh NIGHT RUN na 10 km se běžel na dvě pětikilometrová kola. Na trati mezi sebou bojovalo přes 500 běžců. Do cíle doběhl jako první Adam Gaura z TJ TŽ Třinec, který trať zdolal za 33 minut a 20 vteřin. Rekord ročníku 2014 nebyl překonán. Na druhém místě doběhl Jan Zemaník (Salomon podlysovci.cz) - 33:44, před třetím Martinem Bothem (MK Seitl Ostrava) - 36:23.

AVON běh na 5 km vyhrál Tomáš Maceček v čase 16:53 minut. Jako nejrychlejší žena v 427 členném pelotonu doběhla Lucie Dvořáková za 23:29 minut. V kategorii žen doběhla jako první Hana Chocholatá v čase 41:32 před Michaelou Schierovou- 44:11 a třetí Zuzanou Proboszovou ze sportovního klubu orientačního běhu Havířov - 45:35.
„Běžela jsem 10 km. Trať byla pěkná, pohodová a délka mi nedělala problémy. Jsem členka oddílu orientačního běhu v Havířově. Pravidelně se závodů zúčastňuji a dnešní závod byl pro mě dobrá příprava a ověření si formy. Také jsem se chtěla porovnat s ženami v mém věku. Běžela jsem v kategorii Z 50. Běh v noci mi nevadil, protože se pravidelně zúčastňuji i nočních orientačních běhů - a ty jsou v lese podstatně náročnější," řekla po závodě Zuzana Proboszová z Havířova.

Každý účastník dostal v cíli účastnickou medaili, nealkoholické pivo Birell a tuňákový salát RIO MARE.

Troufáme si říct, že všichni zúčastnění si vychutnali atmosféru běhu nočním městem a podporu stovek fanoušků a diváků podél trati. Zvláštní kulisou závodu byl špalír světel tvořený hadem závodníků, kteří probíhali podél řeky Ostravice, ale také tanečnice na startu nebo velká světelná brána s lasery.

Z organizačních důvodů se ruší akce ve Zlíně 15.8.2015 a nahradí jej plně akce v MOSTĚ.

Seriál zážitkových akcí Night Run pokračuje dalšími akcemi:

25. 4. - Hradec Králové
16. 5. - Brno
15.8. - Most
19. 9. - Praha 
26. 9. - Plzeň 
10. 10. - České Budějovice
17.10. - Olomouc.

Více informací o akci naleznete na: www.night-run.cz 

Sdílet

Galerie