Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Být nejrychlejší? Jak velice těžký úkol!

508 Peugeot Sport Engineered

508 Peugeot Sport Engineered

508 Peugeot Sport Engineered je nejsilnějším sériovým vozem, jaký francouzská automobilka za 212 let své existence stvořila. Výkon 360 koní je pořádná nálož! Zejména uvědomíme-li si, že před 40 lety menší rodinný vůz Peugeot 205 poháněl motor o výkonu 45 koní, což je přesně osmkrát menší porce koní, než má dnes 508 Peugeot Sport Engineered. Jak se ale velký ultrasportovní fastback vyrovná s přísnou emisní normou? Vždyť je naprosto zřejmé, že čím větší výkon, tím vyšší emise!

Určitě vás nepřekvapí, že výkonný Peugeot řeší emise CO2 přítomností elektromotoru. A ne jednoho. Má rovnou dva. Ty pomáhají jeho benzínovému motoru PureTech o výkonu 200 koní dosahovat úrovně emisí, za kterou ho všichni ekologové poplácají po ramenou. Na jeden kilometr vyprodukuje jen 40 gramů CO2 a na sto kilometrů spotřebuje jen 1,8 litrů benzínu. Přitom je připraven poskytnout svému řidiči ty nejintenzívnější zážitky z jízdy. Má k dispozici pohon 4x4 a maximální rychlost dosahuje 250 km/h (u nás raději nezkoušejte). Celý hybridní systém je doplněný osmistupňovou automatickou převodovkou. Strategie řízení spotřeby energie je odvozená od závodního speciálu Peugeot 9X8.

Líbí se vám výrazně sportovní design modelu 508 Peugeot Sport Engineered, ale vůz typu sporťák vás neláká? Nebo nemáte kde dobíjet a plug-in hybrid tedy není to pravé pro vás? Nevadí. Nový Peugeot 508 můžete mít i jako fastback nebo kombík, jako dvoukolku i s dieselovým pohonem. Chcete vědět víc? Mrkněte na peugeot.cz

Sdílet