Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Auto v kotrmelcích

A představení, které si diváci užívají

A představení, které si diváci užívají

Auto v kotrmelcích a představení, které si diváci užívají

Když jde v reálném provozu auto tak zvaně „přes boudu“, nikdy to žádné pozitivní reakce nevyvolá. Nevěstí to totiž nic dobrého. Nový Peugeot 408 ovšem může dělat kotrmelce celý den a žádné pomačkané plechy ani zlámané kosti nehrozí. Je totiž uvězněn do obří průhledné koule nazvané The Sphere, která neustále rotuje a představuje auto ze všech možných stran. Nový Peugeot tak dostává svému heslu: Překvapivý ze všech úhlů pohledu!

Peugeot 408 je nový, extravagantní a první svého druhu. V modelové řadě Peugeot nemá přímého předchůdce a na současném automobilovém trhu nemá takřka žádné konkurenty. Tento neobyčejný dynamický fastback si tedy zasluhuje tak trochu „ulítlou“ prezentaci.

Průhledná kulatá rotující krabice monstrózních rozměrů, do které model 408 zavřeli, k tomuto účelu posloužila skvěle. Od 4. srpna je vystavená na nádvoří jednoho z nejnavštěvovanějších muzeí Francie, Louvre-Lens. To se nachází v třiceti tisícovém městě Lens v regionu Nord-Pas de Calais. Vystavuje mnoho cenných děl ze sbírek pařížského Louvru, které ročně přilákají až půl milionu návštěvníků. Pokud se nechystáte na sever Francie, nevadí. Je zřejmé, že Lens je jen první vlaštovkou. Jedinečné umělecké dílo The Sphere povede kočovný život a čeká ho cestování z akce na akci. Možná jednou dorazí i do Česka.

Sdílet