Autem, na kole nebo během?

Příznivci NN Night Run

Příznivci NN Night Run

Příznivci NN Night Run závodů v tom zřejmě mají jasno. Samozřejmě během! Cyklisti tělem a duší zvolí kolo. A motoristé od svátečních řidičů až po petrolheady jednoznačně sáhnou po automobilu.

Další otázkou je ale KAM?

Pokud byste se třeba chtěli vydat na cestu kolem Česka, jehož státní hranice měří 2290 kilometrů, tak během to dáte asi za 10 dní a nocí. Na kole byste to ujeli za poloviční čas a auto to zvládne za přibližně jeden a půl dne. A to je pořádný rozdíl!

Autem by cesta byla nepochybně nejrychlejší, nejpohodlnější a asi byste při ní na rozdíl od kola a běhu nepadli vysílením. Na druhou stranu vám po fyzické stránce moc nedá. Žádné svaly ani trénink vytrvalosti. Mnozí si cestu autem na dlouhou vzdálenost spojí spíš s nudou, osezeným zadkem a psychickou únavou.

Ale existují způsoby, jak si automobilovou jízdu maximálně užít. Třeba správnou volbou auta. Milovníci veteránů třeba považují cestování svým opečovávaným plechovým miláčkem za nejlíp strávený čas. Anebo si můžete pořídit auto, které se dokáže stát přirozenou součástí vašich nejkrásnějších zážitků z cestování, a nejen pouhým prostředkem, který vás na vysněné místo doveze. Přesně toto umí dynamický fastback Peugeot 408. Zprostředkuje vám ty nejintenzívnější zážitky z jízdy a celé posádce zajistí komfortní a příjemnou cestu.

Sdílet