Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Olomoucí běželo osm stovek závodníků

Ho ho ho! Vánoce se blíží a začátek prosince odstartoval krátkou sérii. Během tří víkendů se ve čtyřech městech zastaví unikátní seriál ČEPS CHRISTMAS NIGHT RUN

Ho ho ho! Vánoce se blíží a začátek prosince odstartoval krátkou sérii. Během tří víkendů se ve čtyřech městech zastaví unikátní seriál ČEPS CHRISTMAS NIGHT RUN

Ho ho ho! Vánoce se blíží a začátek prosince odstartoval krátkou sérii. Během tří víkendů se ve čtyřech městech zastaví unikátní seriál ČEPS CHRISTMAS NIGHT RUN. V Olomouci běželo několik set lidí, díky čerstvému sněhu a teplotě pod nulou měl závod vánoční atmosféru se vším všudy.

 

Do metropole na Hané se seriál noční běh vrátil po relativně krátké době, na konci října se totiž právě v Olomouci uzavřel seriál NN NIGHT RUN. Ačkoliv se zázemí přesunulo na Výstaviště Flora, pětikilometrová trasa byla s tou podzimní shodná. Jen tentokrát bylo na trase podstatně více červených čepiček a Santa Klaus čekal i na startu a poté i v cíli. A stejně tak byly za cílovou čarou i unikátní medaile, které jsou letos se zlatým prasátkem.

 

Někteří druhý ročník ČEPS CHRISTMAS NIGHT RUN v Olomouci pojali jako zážitkovou akci a závod si užívali, jiní ale dokázali běžet pořádně rychle. Tím nejrychlejším z nich byl Tomáš Habarta z AC TJ Slovácká Slavia Uherské Hradiště. Pět kilometrů zaběhl v čase 18:16.7 a druhého v cíli, Martina Tomicu z klubu SVVAT, porazil o sedmnáct vteřin. Už větší ztrátu pak měl třetí Adam Zajíček (Atletika Poruba), v cíli v čase 19:19.6. Nechyběl tradiční účastník nočních běhů Richard Bednář. Se „svým“ startovním číslem 1 obsadil páté místo a zaběhl čas 20:04.5.

 

Mezi ženami byla nejrychlejší Ema Klimentová, vyhrála v čase 21:11.3 a druhou Ivetu Brachtlovou porazila o více než dvě minuty. Pro bronz si pak doběhla Kateřina Pirklová, vítězka kategorie Z40. Do cíle celkem doběhlo včetně dětí zhruba osm stovek závodníků a ani tentokrát nechyběl tradiční účastník Stanislav Špok.

 

Stejně jako na jiných závodech seriálu NN NIGHT RUN a INNOGY WINTER RUN, i tentokrát v Olomouci byl zlomen účastnický rekord z loňského roku. „Já jsem spokojen a Santa Klaus taky,“ řekl po závodě šéf pořadatelského týmu Tomáš Pavel. Spokojeni byli i účastníci, kteří se mohli po závodě zamířili na vánoční trhy, kde hrála kapela Děda Mládek Illegal Band. Ještě na Výstavišti Flora se pak mnoho z nich vyfotilo u andělských křídel. Další fotky přímo z tratě budou mít běžci tentokrát k dispozici zdarma.

 

Hned další týden se ČEPS CHRISTMAS NIGHT RUN poběží v Ostravě a v Mostě, zejména na sever Čech stojí za to se vypravit. Vánoční závod tam letos oslaví premiéru, ale bude stát za to, běh totiž bude součástí vánočních trhů. Za dva týdny se pak tento miniseriál uzavře v Praze, která už dnes hlásí vyprodáno.

Sdílet

Galerie