Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Na NN Night Runu v Mostě se zúčastnilo přes 1200 závodníků

Hodně zúčastněných zaběhlo 5km i 10km trasu. V 5km trase běželi také děti. Jako novinka v rámci Bosch Family Run běhu se zúčastnili také soutěžící chodci nordic walking, kdy při rychlé chůzi používají hůlky.

Hodně zúčastněných zaběhlo 5km i 10km trasu. V 5km trase běželi také děti. Jako novinka v rámci Bosch Family Run běhu se zúčastnili také soutěžící chodci nordic walking, kdy při rychlé chůzi používají hůlky.

V sobotu 12. 8. 2017 se v Mostě v ulici 1. náměstí konal zážitkový běh, 3.ročník NN Night Runu a Avon Běh, začalo to registracemi v 16 hodin. Závodníci, kteří si nezaregistrovali přes internet a registrovali se na místě, obdrželi v cíli pouze medaili bez startovního balíčku. Závodníci si vyzvedli den předem své startovní balíčky a to ve Sportisimu, kde si mohli doplnit výbavu s 20% slevou, další den si mohli vyzvednout startovní balíčky na místě a to od 16 hodin.

Jako první přišel na řadu již známý pohár innogy Kids Cup. Nejmladší běžci si mohli odběhnout trasu od 300m do 1200 m. Délka trasy tak samozřejmě závisela na jejich věku. Na start se tak postavilo přes 150 dětí. Rodiče a příbuzní fandili z plných sil a povzbuzoval je i moderátor, děti tak před startem přidávali na rychlosti. Po doběhnutí závodu byli vyhlášeni tři nejlepší z každé kategorie a vítězové si tak domů odnášeli pěkné ceny.

Po innogy Kids Cupu následoval nezávodní Bosch Family Run, který byl dlouhý 2-3 km a účastník si ho mohl i v klidu projít. I zde byla účast vysoká a startovalo přes 250 účastníků. Každý zaregistrovaný účastník obdržel startovní číslo a krásnou cílovou účastnickou medaili. Každý závodník byl také zařazen do slosování o sušičku od firmy Bosch v hodnotě 18 000,-Kč. Sušičku vyhrála paní se startovním číslem 56. Sama soutěžící konstatovala moderátorovi, že si sušičku od začátku moc přála. Výherkyni gratulujeme.

Nad Mostem se začalo stmívat a pro všechny, jak organizátory, tak závodníky to bylo znamení, že se za chvíli odběhne jeden ze dvou hlavních závodů. Na podium přišel zakladatel komunity „Rozběháme Česko“ Jan Bielik, aby závodníky pořádně protáhl a rozehřál před závodem Avon Běhu. Ve 20:10 začalo řazení běžců, kde mimo jiné se do první řady postavil i sám primátor města Mostu, Jan Paparega, který je sportovní nadšenec a podpořil tak dobrou věc jako většina běžců, kteří si vybrali kratší trasu 5km  Avon Běh na podporu rakoviny prsu.

Jako první proběhl cílovou páskou Petr Zuda z Ústí nad Labem s časem 00:17:55, hned po něm jako druhý doběhl Jakub Patúc z TJ VTŽ Chomutov s časem 00:18:42 a jako třetí na stupni vítězů doběhl Miroslav Burian z CEPro Teamu s časem 00:18:51. Po proběhnutí posledních zúčastněných běžců Avon Běhu, se start zaplňoval již nedočkavými účastníky hlavního nočního závodu NN Night Runu. Většina závodníků si odběhla oba závody 5km trati pro zahřátí, před startem na trať 10km.

V Mostě se v tu dobu plně setmělo a náměstím zářily rozsvícené čelovky závodníků, kteří netrpělivě čekali na pokyn na startu, od moderátora, který hlavní závod večera odstartoval s přibližně 358 běžci. První jako cílovou rovinku na trati 10 km překonal v čase 00:38:18 František Kubínek z MIZUNO.CZ/RSFK, který moderátorovi večera sdělil „Budu muset tyto závody běhat častěji, abyste si mé jméno zapamatoval“ (smích). Jako druhý doběhl Oto Ottenschläger z AK Litvínov s časem 00:38:25, pro třetí místo si doběhl Jakub Stejskal v pěkném čase 00:39:08. Poté průběžně dobíhali ostatní závodníci cílem.

Běhu se zúčastnilo přibližně 1200 běžců různých věkových kategorií, jak mužů, tak žen i dětí. Akce byla velice vydařená, lidé byli spokojeni a pořadatelům patří obrovské díky. Závodníci už se těší na příští ročník, který se poběží 11. 08. 2018 opět v Mostě. Doražte i Vy, na pěkně strávený den s rodinou a kamarády. Budeme se těšit!

Sdílet

Galerie