Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

NN Night Run na Letné přinesl rekordy

Noční výběh vlahým večerem na blikající Letné přilákal přes 2600 běžců. Pražský běžecký pohár si tak díky NN Night Runu zapsal rekordní účast. Vítězství však sebral Plzeňák Evžen Košťál, ženám vládla potřetí v řadě v našem poháru Sváťa Kacířová

Noční výběh vlahým večerem na blikající Letné přilákal přes 2600 běžců. Pražský běžecký pohár si tak díky NN Night Runu zapsal rekordní účast. Vítězství však sebral Plzeňák Evžen Košťál, ženám vládla potřetí v řadě v našem poháru Sváťa Kacířová

Noční výběh vlahým večerem na blikající Letné přilákal přes 2600 běžců. Pražský běžecký pohár si tak díky NN Night Runu zapsal rekordní účast. Vítězství však sebral Plzeňák Evžen Košťál, ženám vládla potřetí v řadě v našem poháru Sváťa Kacířová.

Prvním závodním během byl dětský Innogy Kids Cup, kde jen v té nejmladší kategorii do 6 let startovalo 70 dětí, ale i v dalších kategoriích závodní pole dětí bylo ohromující. 

V 18:00 hodin vyběhl ze zázemí akce čtyřsetčlenný balík běžců v nezávodním běhu pro rodiny s dětmi Bosch Family Run. Všichni si to užili a v cíli dostali krásné medaile.Večer, když se začalo stmívat, bylo vše připravené pro noční běhy. První byl Avon Běh proti rakovině prsu a druhý NN Night Run Praha na 10km. Ten odstartovala zástupkyně generálního partnera NN Night Run 2016/2017 Kateřina Štěrbová, výkonná ředitelka pro marketing a produktový vývoj NN ČR/SR.  Pětikilometrový okruh byl členitý a zajímavý, ve tmě až překvapující, ačkoliv nebyl stvořen pro nejrychlejší časy. Hodně pravoúhlých zatáček, dokonce čtyři téměř vratky, seběh i výběh, seskoky schůdků a v některých místech i vzdouvající se asfaltové hrby, vyžadující měkký „terénní" došlap.

Orientaci pomáhali výborně dobrovolníci se světelnými pendreky.Mužské čelo se na deseti kilometrové trati  roztrhalo brzy. Lídr si šel svoje a utrhnul se už někde okolo třetího kilometru. „Běželo se mi moc pěkně," radoval se v cíli (34:12) Evžen Košťál z Plzně. Bývalý plavec, triatlonista a cyklista, tady v lyžařské bundě Bogner, aby potvrdil všestrannost. „Sportuju si pro radost," smál se. Druhý Antonín Rektor se tak musel sám prodírat tmou za důležitými body do Pražského běžeckého poháru. „Ale běželo se dobře, neviděl jsem nikoho před sebou, ani za sebou," pokrčil rameny muž, který se za čtrnáct hodin chystal postavit i na start Běchovic. Třetí skončil téměř minutu za ním Jan Rada, taktéž čtyřicátník, který tak jen znovu potvrdil sílu této věkové skupiny. Obhájce loňského prvenství v PBP,  mlaďas Filip Peřinka, doběhl sedmý (35:38). Souboj o krále druhého ročníku bude ještě interesantní, zbývají nám tři podniky, Točná, Běh 17. listopadu ve Hvězdě a Senohraby. Série Night Run ale táhne i „přespoláky". Nejlepším padesátníkem byl třeba absolutně osmnáctý Václav Dius (38:08) z Ústí nad Labem.Mezi ženami potvrdila formu Sváťa Kacířová (40:14). „A to jsem si zapomněla svoji čelovku, musela si půjčovat a ta nová mi pořád padala. Ale holky zezadu mě pořád hnaly, neměla jsem čas se tím zaobírat," pochvalovala si tentokrát kontaktní souboj. Však Tereza Kociánová skončila za ní jen dvě vteřiny a překvapivě až se třetí pozicí se musela srovnat Eva Slavíková. Všechny měly blízko ke čtyřicetiminutové bariéře...Za zmínku stojí i charitativní pětka pro podporu boje s rakovinou prsu.

Stupně vítězů vypadaly jako na olympiádě. Na tom nejvyšším pětibojař David Svoboda, mezi dámami čtvrtá biatlonistka Veronika Vítková. „Běhal jsem ráno u nás doma v lese a tady jsem byl jen fandit. Ale lituju toho, bráchu bych rád zaběhl," komentoval to Tomáš Svoboda, triatlonista a dvojče vítěze.Ocenění zaslouží kvalitní a rozsáhlé zázemí už velkého závodu. Webové stránky, přihlášky a odbavení v místě bez front, dostatečná rezerva míst pro příchozí, závodnický balíček, parkování, občerstvení, testovací boty Asics, výsledky i odsýpající vyhlášení.

Velkému zájmu se těšil i stan generálního partnera NN pojišťovny a penzijní společnosti, který účastníkům nabídnul bohatý doprovodný program včetně aktivit pro děti. Zkrátka celý den probíhal  v pohodě a bez nervů... Stálo to za to! 

Kromě mnoha kategorií v běhu na pět i na deset kilometrů se vyhlašovaly i rodinné závody a tak se dá říct, že málokdo se nedostal na stupně vítězů. Platí to doslova, před vyhlašováním se totiž na stupních střídali různí běžci, ať už sami, ve dvojicích nebo ve skupinkách a nechávali se vyfotit. Radost měli snad ještě větší než skuteční vítězové. 



Výsledky a více informací o nočních bězích Night Run naleznete na: www.nightrun.cz     

Více informací o akci naleznete na: www.nightrun.cz

Sdílet

Galerie