Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Závod v Praze nabídl skvělou atmosféru, vyhráli Reznik, Zdrubecký a Kovář  

Závod v hlavním městě si letos připsal jubilejní desátý ročník.

Závod v hlavním městě si letos připsal jubilejní desátý ročník.

 

Za tu dobu na Letné už startovalo pětadvacet tisíc běžců a to z něj dělá nejoblíbenější závod seriálu NN NIGHT RUN v Čechách.
Letos se konal pod záštitou první dámy Evy Pavlové a starosty Prahy 7 Jana Čižinského a primátora hlavního města Prahy  Bohuslava Svobody.

Počasí vyšlo na jedničku a to se odrazilo nejen na skvělé náladě, ale také na počtu účastníků. Jen těch úplně nejmenších do šesti let běželo v rámci dětských závodů KIDS CUP téměř dvě stě, vepředu uháněli ti starší a rychlejší sami, za nimi menší děti často v doprovodu rodičů. Na desítky se pak počítali také chlapci a dívky ve starších věkových kategoriích. Početně obsazený byl také nesoutěžní NUTREND FAMILY RUN. 

Vzrostl zájem také o novinku a to závod na jeden kilometr, stále více lidí má zájem otestovat si, jak rychle zaběhnou kilometr v závodní atmosféře. To je samozřejmě vždy rychlejší než v tréninku. Vítěz se navíc poprvé dostal pod tři minuty. Vitalij Reznik zaběhl čas 2:59.23. Oproti Mostu zrychlil Jan Vaníček (MIZUNO TEAM / NIGHT RUN TEAM)s časem 3:10.31 a třetí byl Jan Pyskatý (Transformers 42), jehož čas byl 3:40.82. Necelé tři vteřiny chyběly Lucii Volkové, aby se postavila na stupně vítězů s muži.

Následoval známý AVON BĚH/POCHOD za zdravá prsa, jehož součástí byl také závod rodinných týmů. Pětikilometrovou trasu nejrychleji, a to v čase 16:59.76, prolétl Vratislav Zdrubecký v barvách NIGHT RUN TEAM, který závodí v kategorii ZV. Za jeho zády pak skončili dva borci v barvách MIZUNO TEAM a to v pořadí David Vaš (17:16.62) a Patrik Bejček (17:58.53). V kategorii M40+ vyhrál Otto Císař z Night Run Teamu v čase 19:21.86, v M23 se z hloubi pole na první místo propracoval David Štěňha, jeho čas je o čtyřicet vteřin lepší než čas od výstřelu, který byl 22:28.88.

Mezi ženami byla nejrychlejší Lucie Volková, její čas 21:17.19 překonalo pouze deset mužů. Druhá byla vítězka kategorie Z40+ Kateřina Martincová (23:10.36) a třetí Adela Koči (PENCOcz), její čas byl 23:56.34. V kategorii Z23 pak nenašla přemožitelku Monika Křenová závodící za NN TEAM, v jejím případě se časomíra zastavila na 24:36.34. V rodinných týmech byly nejrychlejší Igor a Lukáš Guňkovi.

 Před závodem NN NIGHT RUN na deset kilometrů k závodníkům promluvil pražský primátor Bohuslav Svoboda, který závod následně také odstartoval. Deset kilometrů nejrychleji zvládl častý účastník pražského závodu Jáchym Kovář, jeho čas byl 22:04.40. Stejně jako druhý David Vaš (34:07.32) závodí za MIZUNO TEAM. Třetí byl Dávid Žigo (PROefekt team) v čase 34:48.97 a za jeho zády už finišoval Vratislav Zdrubecký, opět vítězící v kategorii ZV (35:29.50).

Co se vítězů jednotlivých věkových kategorií týká, v M40 to byl v čase 39:10.66 Ondřej Jílek (TJ Sokol Spořilov), v M50 Jaroslav Paľo (MARAS team – Humenné), který se časem 40:04.60 jen těsně nevešel pod magickou hranici čtyřiceti minut, a v M60 Emil Doseděl ze SKI – OB Štemberk, ten zaběhl 49:18.59.

Vynikající výkon předvedla Barbora Zoubková z MIZUMO Teamu, její čas 38:59.97 stačil na osmé místo celkově a s přehledem první v ženách. Skvělý čas 48:27.77 si připsala také Sylvia Hrádocká, vítězka mezi padesátnicemi. V kategorii Z40 vyhrála díky času 52:52.19 Lenka Císařová z Night Run Teamu. V kategorii Z60 pak byla nejrychlejší Veronika Čílová (59:00.38).

 V KPMG ŠTAFETĚ si další úspěch připsali Jan Vaníček a Lucka Volková, hned za nimi ale doběhla druhá dvojice a to Jan Linhart s Lukášem Čermákem. Závod dokončilo téměř pět set běžců, jen o málo méně než „pětku“.

Závod se líbil, jak dokazovaly spokojené tváře po doběhu i pochvalné komentáře. „Skvělý závod s úžasnou atmosférou a nečekaně třetí místo v M50. Počasí výborné, teplo mám rád,“ zhodnotil závod například Vladimír Beneš. „Sobotní NIGHT RUN, který se již po desáté konal na pražské Letné, byl opět přehlídkou skvělých běžeckých výkonů a všeobecného nadšení. Bylo mi ctí závod odstartovat a předat medaile těm nejúspěšnějším ve všech kategoriích. Všem ještě jednou moc gratuluji,“ vzkázal přes sociální sítě primátor Bohuslav Svoboda.

Jako vždy se usmíval i šéf organizačního týmu Tomáš Pavel, potěšila ho účast i dosahované časy. „Další závod série NN NIGHT RUN bude sedmého října v Českých Budějovicích, příští víkend ale všechny zveme na půlmaraton do Plzně“ řekl závěrem.

Akce proběhla za finanční podpory Prahy 7. 

Sdílet

Galerie