Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Nádherné letní počasí vylákalo přes tisíc běžců na NIGHT RUN MOST.

Rostoucí popularita běhu ukazuje na příznivý fakt, že lidé chtějí něco dělat pro své zdraví. Někdo chce zhubnout, jiný se chce dostat do kondice, jiný si během zase čistí hlavu od problémů každodenního života.

Rostoucí popularita běhu ukazuje na příznivý fakt, že lidé chtějí něco dělat pro své zdraví. Někdo chce zhubnout, jiný se chce dostat do kondice, jiný si během zase čistí hlavu od problémů každodenního života.

S různými pohnutkami, ale se stejným cílem se o uplynulém víkendu sešli příznivci běhání a zdravého životního stylu v Mostě na 1. náměstí. Jednalo se o druhý ročník, který přinesl překvapení v účasti 1100 startujících ve všech bězích akce NIGHT RUN.

Na náměstí se postavilo městečko, které poskytlo plné zázemí pro všechny běžce. V přilehlém mosteckém divadle mohli závodníci odložit své oblečení a převléknout se do běžeckého. Na náměstí byl také start a cíl závodů na 5 a na 10 kilometrů a probíhaly tu také dětské závody RWE Kids Cup, který byl opravdu nabitý, a na startu se sešlo přes 150 dětí. Do tempa jim tleskal i Haribo medvídek. Dalším závodem z doprovodného programu byl Bosch Family Run pro rodiče s dětmi, a zaznamenal rekordní účast až 200 rodinných účastníků. Ve 20:30 vyběhli také účastníci pětikilometrového AVON běhu. Za každého účastníka AVON běhu putuje na konto AVON boje proti rakovině prsu 100 Kč na prevenci, pomoc nemocným ženám a další výzkum tohoto onemocnění. Hlavní závod Night Run na 10 kilometrů odstartoval o půl desáté večer a město opět zářilo během. V cíli nechybělo ani občerstvení, které nachystali organizátoři Event media s.r.o. 


Vítězem hlavního závodu na 10 km se stal Pinc Zdeněk z klubu MMB Třebenice, který trať zdolal za 33:18 minut před Oto Ottenschlägerem a Jakubem Stejskalem s časem 36:24. Mezi ženami si pro zlato doběhla Zuzana Kovářová před Barborou Kopřivovou a Kateřinou Caltovou.  Nejrychlejší žena na 10 km trati závod jako řada dalších běžců chválila a ocenila i organizaci akce.Kromě mnoha kategorií v běhu na pět i na deset kilometrů se vyhlašovali i rodinné závody. 

Akci finančně podpořil Ústecký kraj a Statutární město Most.

Seriál zážitkových akcí Night Run pokračuje dalšími akcemi:
27. 8.  - NIGHT RUN PLZEŇ
24. 9.  - NN NIGHT RUN PRAHA 
8. 10.  - NN  NIGHT RUN ČESKÉ BUDĚJOVICE
15.10. - NN NIGHT RUN OLOMOUC

Výsledky a více informací o nočních bězích NN NIGHT RUN naleznete na: www.nightrun.cz

Sdílet

Galerie