Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Brno hostilo třetí zastávku Night Run

Ojedinělou sportovní akci přivítala opět po roce v sobotu 16. května Brněnská Riviéra. Druhého ročníku nočního běžeckého závodu Night Run 2015 se účastnilo víc jak tisícovka startujících.

Ojedinělou sportovní akci přivítala opět po roce v sobotu 16. května Brněnská Riviéra. Druhého ročníku nočního běžeckého závodu Night Run 2015 se účastnilo víc jak tisícovka startujících.

Rostoucí popularita běhu ukazuje na příznivý fakt, že lidé chtějí něco dělat pro své zdraví. Někdo chce zhubnout, jiný se chce dostat do kondice, jiný si během zase čistí hlavu od problémů každodenního života. S různými pohnutkami, ale se stejným cílem se o uplynulém víkendu sešli příznivci běhání a zdravého životního stylu v Brně.  

Zázemí nočnímu běžeckému závodu Night Run Brno 2015 poskytla Brněnská Riviéra. Na oblíbeném koupališti, které je cílem Brňanů především v parných letních dnech, využili sportovci výborného zázemí včetně šaten, úschovny věcí, toalet a sprch. Na Riviéře byl také start a cíl závodů na 5 a na 10 kilometrů a probíhaly tu také dětské závody RWE Kids Cup. RWE KIDS CUP byl opravdu nabitý a na startu se sešlo přes sto dětí. Do tempa jim tleskal i Haribo medvídek a Avon lenochod.  

Hlavní závod Night Run na 10 kilometrů odstartoval ve třičtvrtě na devět a pět minut poté se na start vydali také účastníci pětikilometrového AVON běhu. Za každého účastníka AVON běhu putuje na konto AVON boje proti rakovině prsu 100 Kč na prevenci, pomoc nemocným ženám a další výzkum tohoto onemocnění. Mezi startujícími nesměla chybět herečka Iva Pazderková a sportovkyně Hanka Kynychová, která se postarala o rozcvičení davu závodníků před startem.  

Vítězem hlavního závodu na 10 km se stal Ondřej Rosa před Vítem Ryškou z klubu VSK UNI Brno a Karlem Petrošem z SK Cyklo Chlubna. Mezi ženami si pro zlato doběhla Eva Skříčkováz CEPro teamu před Alenou Martínkovou a Lenkou Kohnovou (BehejBrno.com).

Závodu se také účastnil jeden z nejlepších našich triatletů Ironman Petr Vabroušek, kterému se noční zážitkový závod opravdu líbil.

Každý závodník dostal v cíli krásnou originální cílovou medaili.  

Výsledky a více informací o nočních bězích Night Run najdete na stránkách www.night-run.cz    

Další termíny NIGHT RUN 2015:
 
15.8.NIGHT RUN MOST
19.9.NIGHT RUN PRAHA
26.9.NIGHT RUN PLZEŇ
10.10.NIGHT RUN ČESKÉ BUDĚJOVICE
17.10.NIGHT RUN OLOMOUC 

Sdílet